El Pius i el Joan XXIII, entre els hospitals catalans que més llits tanquen a l’estiu

Després de les declaracions de Boi Ruiz afirmant que “(l’augment de) les llistes d’espera són un altre mite polític, igual que el (tancament) dels llits”, la diputada de la CUP Isabel Vallet li ha respost en seu parlamentària que “el que acabarà sent un mite és la sanitat pública, si segueix a les seves mans”.

Vallet ha qualificat el conseller de sanitat de mentider i ha presentat un gràfic amb la reducció de llits dels hospitals catalans des del 2010 i el número de llits que es tancaran aquest estiu. El Pius Hospital de Valls es troba entre els què més llits tancarà, en percentatge amb els què té oberts: de 52 llits d’aguts a 35, un 32’7% menys. Aquí no s’hi compten les 10 butaques d’Hospitalització Domiciliària de més que hi ha durant tot l’any, que no són llits, malgrat el centre els compti com a tals. L’any 2010 n’hi havia 68, de llits, un 23’5% més que a l’actualitat. Pel que fa a l’Hospital Joan XXIII, en són 54 els que tancaran, del total de 310 que hi ha actualment operatius, la qual cosa suposa una reducció del 17’4%.

La CGT i la CUP ja van denunciar a l’abril que la disponibilitat de llits d’hospitalització al Pius es retallaria al voltant d’un 20% el 2014, sumant una reducció del 42% des de l’obertura de l’hospital el 1990.