La CUP se solidaritza amb els vaguistes processats

Segons la formació de l’Esquerra Independentista, el procés obert contra 260 persones amenaçant-les amb fins a 120 anys de presó és tota una “declaració d’intencions” de les institucions de l’Estat espanyol a l’hora de limitar el dret de protesta i d’organització dins i fora del lloc de treball. La CUP de Tarragona considera que “cal que el sindicalisme aprofiti aquesta ofensiva per desbordar-la, intensificant les mobilitzacions i deixant enrere la política de pactes que fins ara havien desenvolupat els grans sindicats CCOO i UGT”.

En un context com l’actual, el dret a vaga és essencial per construir un nou sistema polític i econòmic. A l’Estat espanyol, 81 procediments sancionadors i penals afecten a 260 treballadors que, o bé en vagues generals o bé en sectorials, han lluitat pels seus drets davant dels abusos del sistema econòmic i financer. Des de la Candidatura d’Unitat Popular, partidària d’un sindicalisme de classe combatiu, volen donar suport als sindicalistes de CCOO i UGT denunciats pel Ministeri Fiscal. Entenen que “els atacs que es produeixin contra els drets fonamentals han de ser resposts de manera contundent per part de tots els moviments socials i polítics partidaris de la democràcia, que implica avui per avui la ruptura amb l’ordre actual”.
Des de la CUP també animen a les persones afectades i a les seccions sindicals a les que pertanyen a “seguir lluitant pels seus drets, que intensifiquin aquesta lluita i que es deixin enrere les polítiques de pactes que no han donat fins ara cap resultat per al benestar de les classes populars”.