Isabel Vallet comença les “Xerrades a la fresca” parlant sobre la sanitat a Catalunya i al Pius

7 juliol 2014
20:00

La CUP ha organitzat per aquest juliol una sèrie de quatre xerrades sobre temes d’actualitat, els dies 7, 17, 21 i 28 a les 20h a l’auditori de Mas Miquel de Valls. És el segon any que la CUP organitza aquest cicle, amb la voluntat de generar debat i portar a la ciutat temes d’interès social i polític.

1. Què passa a la sanitat catalana? I al Pius Hospital?

Dilluns 7 de juliol, 20h Auditori de Mas Miquel

Organitza: CUP Valls i CGT Pius.

La diputada de la CUP Isabel Vallet explicarà la deriva privatitzadora de la sanitat a partir de la seva experiència a la comissió de sanitat del Parlament de Catalunya, presidida per l’alcalde de Valls, Albert Batet. La CUP de Valls i la CGT del Pius explicaran quina és la situació a l’hospital vallenc, un any després de la crisi laboral que va portar a la ocupació de l’oficina de La Caixa en protesta per una suposada no renovació de crèdit i per una suposada suspensió de pagament de nòmines.

2. Què respirem al Camp de Tarragona?

Dijous 17 de juliol, 20h Auditori de Mas Miquel

Després de 40 anys d’indústria petroquímica, per primer cop la UPC ha fet un estudi seriós i independent sobre la qualitat de l’aire a la vall del Francolí, que demostra la presència de contaminants cancerigens i en localitza les fons emissores, una de les quals és la planta de tractament d’olis CATOR d’Alcover. Durant els episodis més greus de contaminació detectats des del 2010, sobrepassant en desenes de punts els límits permesos, el servei d’avaluació de la Generalitat de Catalunya qualificava la qualitat de l’aire de “bona”. La Plataforma Cel Net, promotora de l’estudi, ens n’explicarà els resultats, les reivindicacions i els passos a fer a partir d’ara.

3. El procés independentista des d’un punt de vista andalús i castellanoparlant

Dilluns 21 de juliol, 20h Auditori de Mas Miquel

El Sindicato Andaluz de Trabajadores ha protagonitzat ocupacions de terres i “expropiacions” d’aliments i material escolar. Fundat el 2007 i en plena expansió, compta ja amb 25.000 afiliats. Es defineix com a anticapitalista i “nacionalista andalús”. Néstor Salvador ens explicarà perquè es manifesten obertament partidaris a la independència dels Països Catalans, des d’una perspectiva andalusa, de classe obrera i internacionalista.

Antonio Baños ens parlarà de la iniciativa “Súmate”, “formada por catalanes de lengua y cultura castellana/española que, por cuestiones familiares y/o de origen, hemos mantenido este patrimonio sin renunciar por ello a ser y formar parte activa de la comunidad nacional catalana. Súmate denuncia firmemente la destrucción del estado del bienestar y la política de ahogo social. Tenemos derecho a decidir qué futuro queremos y estamos convencidos que un estado propio va a beneficiar al conjunto de los catalanes.”

4. Lluites laborals per canviar-ho tot

Dilluns 28 de juliol, 20h Auditori de Mas Miquel

Organitza: CUP Valls i CGT

Dos exemples de lluites obreres que van més enllà del problema laboral perquè afronten canvis de model encoberts que perjudiquen greument al conjunt de la societat per beneficiar una casta.

Mentre l’estat retira un múltiplex a TV3, la Generalitat hi infligeix les retallades més importants amb l’excusa de la crisi econòmica. Però són inevitables? Quin interessos s’hi amaguen? Quin és el futur de la Ràdio i Televisió públiques catalanes? Roque Martinez Sanchez, de TV3 en lluita ens explicarà el procés de privatització i el canvi de model impulsat pel govern.

L’Assemblea de Docents de les Illes ha protagonitzat la mobilització laboral i la vaga més massiva i important de les últimes dècades als Països Catalans, revoltant tota una societat que surt al carrer i desobeeix reiteradament les prohibicions d’un govern espanyolista i dement. Irene Jaume Gambín, del Comité de Suport, parlarà d’aquesta lluita que ha influenciat tot el país i del futur que li espera.