El regidor que va destapar la corrupció reusenca denuncia persecució política

Últims moments de Barraques de Reus. A les set del matí, dos agents de la Guàrdia Urbana, a l’exterior del Parc de la Festa, increpen el regidor de la Candidatura d’Unitat Popular David Vidal i la seva companya Pilar. Segons unes imatges que no s’han difós, un agent diu en paraules textuals “ja sé qui ets” i tot seguit empeny el regidor. A partir d’aquí, creuament de denúncies: Vidal acusa de delicte d’amenaces i lesions els agents, i el cos policial per la seva part acusa de resistència i desobediència, i una falta d’amenaces. Des de la CUP assenyalen que es tracta d’una persecució política per la tasca per destapar els múltiples casos de corrupció que està afrontant l’Ajuntament de Reus.

En la denúncia presentada pel militant de la CUP es detalla que tot comença quan l’agent 141 de la Guàrdia Urbana fa aturar un noi que els acompanyava per dur un got ple de líquid a l’exterior del recinte, cosa que incompleix l’ordenança de convivència cívica. Tot seguit, li torça el canell, el líquid cau a la samarreta de Vidal i prova de mediar, identificant-se com a regidor. El policia entona les paraules “ja sé qui ets” i l’espenta. Alhora, la seva companya es troba en una situació similar amb l’agent número 183, que li etziba insults sexistes i després d’una discussió l’agafa del canell i la tira a terra, rere una furgona policial. És en aquest instant quan la Guàrdia Urbana assegura que es va produir una agressió del regidor cap als agents, i segons l’única denúncia que actualment es troba als Jutjats, la del regidor, també és quan titllen de “púrria” la parella per la seva militància política. El comportament aïllat d’aquests dos agents és tan comú entre els cossos policials com també és comú el paper conciliador i de suport que van exercir, segons Vidal, els Mossos d’Esquadra així com el sergent de la Urbana, que va intervindre per cloure el conflicte. És per això que el regidor ja ha enviat una carta d’agraïment als agents que van participar en l’operació calmant totes dues parts.

Si bé ja és confús de per sí, encara queda conèixer què s’està fent des de les institucions reusenques per esbrinar exactament què va passar i posar-hi remei. D’una banda, la denúncia de la Guàrdia Urbana encara es desconeix, mentre que l’Ajuntament manté un silenci absolut. Altres agents del cos municipal ja han expressat a Vidal la seva disculpa pel cas, donat també que es troba de baixa laboral des del 25 de juny, l’endemà dels fets, amb tractament psicològic, i les lesions patides per la seva companya Pilar. Tots dos afirmen que es tracta d’una persecució política per haver destapat nombrosos casos de corrupció a la ciutat, com ara Shirota o Innova.