Presentació del llibre de Plataforma per la Llengua a Alcover

6 juliol 2014
12:30to14:30

Aquest diumenge 6 de juliol a les 12:30 a l’Església Vella d’Alcover es realitzarà el primer acte de la CUP d’Alcover, la presentació del llibre Plataforma per la Llengua, 20 anys defensant el català. La CUP d’Alcover neix d’un grup de gent amb inquietuds diverses però amb un mateix denominador comú: creuen que una altra manera de fer política és possible. una manera basada sobretot en la participació ciutadana; ara es reuneixen cada dimarts a ca Cosme a les 20h, on  tothom que vulgui venir a expressar les seves iquietuts està convidat.

La Plataforma per la Llengua fa vint anys. Dues dècades d’accions a favor del català que ara són més d’actualitat que mai, amb els atacs a la immersió lingüística a Catalunya, amb el tancament de TV3 al País Valencià, amb les samarretes verdes a les Illes Balears i amb el LAPAO a la Franja de Ponent.

El jove historiador Francesc Marco Palau explica amb rigor i solvència l’evolució històrica de l’organització, la modernització del discurs del catalanisme i els resultats assolits en àmbits diversos per una de les principals entitats del país: la Plataforma per la Llengua. El volum, que compta amb salutació del president de l’ONG del català, Òscar Escuder, i pròleg del filòleg Jordi Manent, repassa també el paper de les institucions catalanes, dels partits polítics i de la societat civil en fer del català la llengua comuna i de cohesió social.

Carme Forcadell detalla a la presentació del llibre que «necessitem la Plataforma, perquè ens recorda els nostres deures com a ciutadans i com a catalans, perquè és la nostra consciència lingüística». Així, en aquesta obra excel·lent, l’autor exposa l’evolució de l’activisme per la llengua catalana des de la Crida a la Solidaritat fi ns ara mateix, a les portes del referèndum per la independència.

Tags: