Concentració contra la Junta de Govern Municipal de Torredembarra

El passat dijous la Candidatura d’Unitat Popular de Torredembarra va convocar una concentració davant l’Ajuntament amb el lema “Fora corruptes del nostre Ajuntament!”, que va congregar 200 persones i es convertí en manifestació  fins al domicili de l’Alcalde, Daniel Massagué . I és que precisament aquell matí van detenir l’alcalde de CiU i tota la junta de govern per frau, tràfic d’influències, blanqueig de capitals i malversació.

LA CUP DE TORREDEMBARRA DAVANT LES DETENCIONS DE LA JUNTA DE GOVERN MUNICIPAL DE TORREDEMBARRA

“En primer lloc, la CUP de Torredembarra ja venia denunciant les sistemàtiques irregularitats en les gestions econòmiques dins del nostre consistori. Un govern caracteritzat per la manca de transparència i participació, i obsessionat en fer tractes de favor a empreses afines a la formació de CiU. Per altra banda, volem remarcar que Daniel Massagué, és un personatge marcadament autoritari, que a banda de no permetre intervencions de la CUP en els plenaris municipals i no mantenir diàleg amb la ciutadania i imposar les seves decisions, utilitzava la política municipal com una eina d’enriquiment personal, de partit i d’amistats.

En segon lloc, volem remarcar que en la construcció de l’Aparcament de Filadors, la mateixa Junta de Govern va afavorir la contractació de l’empresa Teyko, empresa dels Sumarroca, i cal recordar que Carles Sumarroca és un dels fundadors de Convergència Democràtica de Catalunya. En aquesta obra va existir un sobrecost no justificat d’1,2 milions d’euros (que representa un augment d’un 50% del pressupost inicial) pagats en diners públics. Aquesta mateixa empresa acumula irregularitats com ara: contractes verbals d’adjudicació sense la persona responsable, absència d’un manual d’actuació, llistat poc fiable de contractacions, desviament de costos d’un 15% en alça en rehabilitacions, entre d’altres.

En tercer lloc, cal remarcar que en els pressupostos municipals d’enguany, es va augmentar la defensa jurídica de l’Ajuntament, a la vegada que es retallava la cultura, el servei d’ambulàncies, etc. Per la CUP l’augment d’aquesta partida respon a la necessitat de la Junta de Govern de defensar-se jurídicament enfront totes les irregularitats que estaven duent a terme.

En quart lloc, la detenció de l’Alcalde, Daniel Massagué, i del conjunt de la Junta de Govern local, era un escenari esperat per a moltes persones de la vila, conscients que el desgavell intern del consistori era incompatible amb el desenvolupament polític, social i econòmic de la nostra vila.

Exigim la immediata dimissió de Daniel Massagué, i de tota la Junta de Govern local, i que s’inicii un procés democràtic que desenvoqui en un nou govern que prioritzi el benestar del conjunt de la ciutadania i no els seus negocis particulars. N’estem fartes i farts de la dinàmica política que des de fa anys està inculcada al nostre consistori, una dinàmica política que entre moltes altres coses, ha permès fer de la nostra vila, un paradís per les empreses constructores que han deixat obres sense acabar, les quals els i les ciutadanes n’estem patint les conseqüències.

CAP CORRUPTE AL NOSTRE AJUNTAMENT!

Ens sobren els motius”