Organitzen un autobús gratuït des de Tarragona per la primera manifestació LGBTI a Tortosa

27 juny 2014
17:00

Cada any, la comissió unitària 28 de juny, que engloba molts col·lectius que treballen al voltant de la lluita LGBTI, organitza la manifestació del 28 de juny (dia per l’alliberament sexual) a Barcelona, però també una manifestació descentralitzada a algun altre indret de Catalunya. Enguany,aquesta jornada festiva i reivindicativa es farà a Tortosa el divendres 27 de juny amb el lema “Visc en positiu a les Terres de l’Ebre, i tu?”.

Els actes començaran a dos quarts de vuit del vespre amb una Cercavila reivindicativa que sortirà de la plaça Agustí Querol i acabarà al Llac Vell del Parc, on cap a les nou de la nit es farà la lectura del manifest i acte seguit començaran els Concerts, a càrrec d’After Soul, La Faràndula i Ni Puta Idea. En acabar, la música seguirà de la mà de DJ’s. La jornada comptarà amb la presència de l’il·lustrador Ignasi Blanch, i disposaran de barra amb begudes i entrepans a preus populars.

Per reservar plaça de l’autobús des de Tarragona, cal enviar un correu tan aviat com sigui possible a brotbordcamp@gmail.com. Sortirà a les cinc de la tarda des de la plaça Imperial Tàrraco i tornarà a mitjanit.

Els Països Catalans, per l’alliberament LGBTI

Fa tan sols un parell d’anys, l’única manifestació que es feia fora de Barcelona, Palma i València era la de Girona. Tot i convocar-se algunes concentracions com per exemple a Lleida, que enguany es repeteix, els actes polítics més aviat significatius havien passat desapercebuts fora de les grans capitals. Havent-se consolidat, doncs, Girona, Tarragona repetirà l’edició de l’any passat, sortint des de l’Estàtua dels Despullats per la llibertat afectivo-sexual.

Per la seva banda, València i Barcelona batallen de formes diferents contra l’apropiació del discurs polític per part de l’empresariat rosa. Mentre a València organitzen, com cada any, el bloc anticapitalista, dins la marxa de l’Orgull, a Barcelona segueixen mantenint-se al marge, després de més de 35 anys de lluita, i la batalla Pride-Alliberament sexual es lliurarà altre cop pels carrers del centre de la ciutat, en localitzacions diferents i amb reivindicacions radicalment oposades. Mentre les entitats treballen per l’aprovació de la llei contra la LGBTIfòbia al Parlament de Catalunya, una norma que podria ser pionera, i protesten per la retallada en subvencions a la lluita contra el VIH-Sida, el ‘Pride’ se seguirà limitant a oferir una visió comercial i abstreta de la realitat quotidiana de les lesbianes, gais, bisexuals, trans i intersexuals. Cal recordar que una de les reivindicacions centrals de les entitats aquests darrers mesos, esclarir el cas de Juan Andrés Benítez, va comptar amb la indiferència d’ACEGAL (associació d’empresaris de l’ambient) i del seu president, Joan Igual, així com de declaracions serofòbiques de la secció sindical de CCOO dels Mossos d’Esquadra.

El lema de la Comissió Unitària 28 de juny, doncs, parla precisament del VIH-Sida: “Visc en positiu, i tu? Sanitat sense discriminacions. Trenca l’estigma del VIH-Sida”, entenent que com a persones LGBTI hi ha doble o fins i tot triple discriminació. Per la seva banda, el Brot Bord, que també forma part de la CU28J, ha tret aquest dimecres el seu cartell de convocatòries als Països Catalans, amb el seu propi lema “La LGBTIfòbia precaritza les nostres sexualitats. Combatem-la amb fluids”.