II Jornada de lluita i tancada en defensa de la sanitat pública, a l’Hospital Joan XXIII

3 juliol 2014
17:00
4 juliol 2014
10:00

El Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública de Tarragona organitza la II jornada de lluita i tancament que duran a terme el proper 3 i 4 de juliol a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona.

Des d’un principi, el Grup ha reivindicat una xarxa de titularitat i de gestió pública, de qualitat i universal com a objectiu a llarg termini, alhora que ha denunciat el procés de privatització (que consideren encobert per les retallades). A la ciutat aquesta privatització l’han batejada sota el nom de “teclarització”, per raons òbvies.

Alhora, una de les maneres que han considerat útil per a denuciar els efectes de les retallades i possibilitar la participació directa d’usuaris i usuàries és la campanya “No marxis sense hora!”, centrada en posar sobre la taula la realitat perversa de les llistes d’espera, i el patiment que amaguen.

Ara bé, les denúncies mai ha anat adreçades al conjunt de treballadors i treballadores (amb independència de la seva funció: personal sanitari, administratiu, de neteja, etc.) sinó als càrrecs directius de l’Hospital, així com als responsables polítics a nivell autonòmic i de demarcació.

En aquest sentit, aquesta segona jornada de lluita que han convocat per al 3 i 4 de juliol té per objectiu defensar que Joan XXIII sigui un hospital públic de referència a la pràctica, i no només sobre un paper. I, per tant, que gaudeixi d’una dotació pressupostària adient per tal que tots els recursos materials i humans puguin aprofitar-se al màxim.

Al llarg del 3 i 4 de juliol hi haurà xerrades i accions reivindicatives per a exigir l’aturada del desmantellament de l’Hospital. No volen que s’externalitzin serveis, com tampoc que s’acomiadi personal. Volen que els llits i quiròfans estiguin en funcionament i que es contracti el personal necessari per tal que aquest pugui desenvolupar la seva professió de manera diligent i en condicions dignes, fugint de l’estrés al que condueix la política de retallades.

No accepten que les retallades siguin “imprescindibles”. Saben que és una decisió política que busca afavorir la sanitat privada i convertir la salut en un negoci encara més suculent. El seu objectiu és avançar cap una xarxa sanitària completament pública perquè consideren que la cohabitació público-privada és la porta d’entrada a la corrupció, tal i com bé expliquen a la revista Cafèambllet.

Volen que el 3 i 4 la ciutadania de Tarragona i de les nostres comarques s’impliqui en la defensa d’un dret tan fonamental com és la salut, i faran tots els esforços que calguin per tal que el conjunt d’usuaris i usuàries es faci seva aquesta segona jornada de lluita. Necessiten, però, que tant usuàries i usuaris, com el personal de l’HJ23, s’hi impliquin també.