Convoquen per segon any una manifestació per fer visibles i defensar drets i llibertats de lesbianes, gais, bisexuals, trans i intersexuals a Tarragona

26 juny 2014
19:00

El 2013 Tarraona va viure la seva primera manifestació per l’alliberament lèsbic, gai, bisexual, trans i intersexual. Enguany, la tasca de la comissió unitària ha tingut continuïtat. Com l’any passat, la marxa recorrerà els carrers més cèntrics reivindicant la plena llibertat sexual arreu de les comarques, així com que s’aturi la discriminació en múltiples àmbits com ara la sanitat. Des de la Comissió també es vol destacar el paper d’institucions com l’Ajuntament de Reus, l’Ajuntament de Tarragona o l’Arquebisbat, que deliberadament invisibilitzen la diversitat sexual en declaracions i polítiques. En el cas del consistori, s’ha presentat una moció per penjar la bandera al balcó que segurament rebrà el rebuig de la majoria de formacions amb representació al plenari, incloent el govern municipal. És també per aquest motiu que la roda de premsa s’ha fet treient la bandera fora de l’Ajuntament, just a la façana.

La Comissió Unitària 28 de juny, un òrgan de coordinació entre col·lectius i persones que s’encarrega des de l’any passat de la manifestació per aquesta diada, reclama que s’aturin les retallades en sanitat, en subvencions a entitats que treballen per informar i combatre el VIH-Sida, els constants atacs des de les administracions contra altres formes de viure la sexualitat i altres tipus de famílies, etc.

La segona edició de la diada comptarà, doncs, amb una marxa el 26 de juny que sortirà a les set del vespre des de l’Estàtua dels Despullats, amb el lema “LGBTI en lluita. Sanitat sense discriminacions. Trenquem l’estigma del VIH-Sida”. L’endemà, 27 de juny, a Tortosa, la manifestació descentralitzada sortirà a les 19:30h des de la plaça Agustí Querol, i per a aquesta cita s’ha muntat també un autobús gratuït per donar-hi suport, que sortirà des de la plaça Imperial Tàrraco a les 17:30h. Per apuntar-s’hi cal enviar un correu a brotbordcamp@gmail.com.