La flama del canigó, un sopar, revetlla i foguera protagonitzen el Sant Joan de Riudoms

22 juny 2014
10:00
23 juny 2014
18:30
Diumenge 22 de juny, dins de la campanya Som Cims, Som Països Catalans:

Pujada a la Mola de Colldejou. Concentració a les 10 del matí a la Plaça de l’Om (amb cotxes propis). Ascensió a peu pel Coll Roig i baixada pel Coll del Guix. A l’arribada, vermut popular.

Dilluns 23 de juny, revetlla de Sant Joan.

Durant tot el dia: animem a tots els veïns a portar fustes, mobles i trastos durant tot el dilluns 23 fins a les 18h per poder muntar la foguera al mig de la Plaça de l’església.

18:30. Concentració a la Plaça de l’om per anar a buscar la Flama del Canigó a la Plaça Llibertat de Reus.

Una vegada recollida, tornada en cursa popular fins a Riudoms per la T-310. Arribats a Riudoms, cercavila pels carrers del poble fins a la Plaça de l’església.
20:30. Lectura del manifest, tabalada i bateig de foc a la Plaça de l’església. Taller de percussió i timbals per als més petits. Bateig de foc obert a tothom.

22:00. Sopar popular de Sant Joan:
Amanida ecològica, Llonganissa i cansalada de Riudoms a la brasa, Síndria, Coca de Sant Joan. Pa, aigua, vi, aigua i cava. Venda de tiquets fins dijous 20 de juny Al CERAP [dll a dv de 17h a 21h] o al Casal Popular La Calderera [els vespres a partir de les 20h]
00:30. Encesa de la foguera a la mitjanit, cercavila de timbalers i diables al voltant de la Plaça de l’Església. Acte seguit, actuació dels diables i timbalers i lectura del manifest i encesa de la foguera.