Inauguren l’exposició sobre el moviment LGBTI del Camp

Les fotografies de Genoveva Seydoux, una professional que es dedica a fer seguiment de les protestes dels moviments socials i polítics, han arribat al pati Jaume I de l’Ajuntament de Tarragona. Aquest dimarts s’hi va fer la inauguració d’una exposició sobre el moviment -encara incipient- per l’alliberament lèsbic, gai, bisexual, trans i intersexual al Camp. Fotografies sobretot de la primera manifestació a Tarragona d’aquestes característiques, però també de diverses concentracions, la primera el 17 de maig -dia mundial contra l’homofòbia i la transfòbia- de 2011 en un acte organitzat per la CUP, fins a les darreres ja protagonitzades pel Brot Bord i H2O, així com la Comissió Unitària 28 de juny.

L’acte, organitzat per H2O, va comptar amb la presència protocol·lària del diputat Joan Ruiz i dels regidors Francisco Zapater i Victòria Pelegrín. Aquesta darrera va destacar la “feina” que es fa des del consistori en polítiques d’igualtat, com ara penjar la bandera de l’arc de sant martí a l’interior de l’edifici, malgrat les reclamacions de les entitats perquè es llueixi al balcó principal, com ja es fa amb altres símbols. “Normativament parlant això no és possible”, aquestes van ser les paraules de la regidora tarragonina per justificar la negativa del PSC a aquesta demanda. Al final de l’acte es va aprofitar per convocar a la manifestació que per segon any recorrerà els carrers de la ciutat, des de l’Estàtua dels Despullats el proper 26 de juny a les set de la tarda.

Podeu veure l’exposició al web de la fotògrafa o bé fins al 30 de juny al mateix pati de Jaume I.