Aquest dijous tornen les concentracions contra els Borbons

19 juny 2014
20:00

Reus, Cambrils i Torredembarra s’han sumat a la nova convocatòria de rebuig a la monarquia espanyola. Davant dels seus ajuntaments, a les vuit del vespre, l’Esquerra Independentista tornarà a dir ben alt i clar que els i les catalanes no tenim rei. En el cas de Reus, convoquen Arran, Casal Despertaferro, COS, CUP i SEPC a la plaça Mercadal, amb el lema “Per la república dels Països Catalans. Les catalanes i catalans no tenim rei, ni en volem!”. Per la seva banda, la CUP de Torredembarra també convoca, en aquest cas a la Plaça del Castell. Pel que fa a Cambrils, Arran ha sumat amb l’Assemblea de Cambrils, l’Ateneu Roig, Actua, el Casal Popular de Cambrils, la CUP, ICV i el Procés Constituent, a la mateixa hora a la plaça de l’Ajuntament.

La CUP de Torredembarra demana la retirada del retrat del borbó

En primer lloc, la CUP de Torredembarra entén que mantenir el retrat del Borbó a la sala de plens del nostre ajuntament és no estar a l’alçada de l’històric context polític que viu el Principat de Catalunya. Creuen que mantenir el retrat del Borbó és homenatjar un dels botxins que han simbolitzat l’opressió social i nacional dels Països Catalans, esborrant d’aquesta manera la nostra història col·lectiva.

En segon lloc, la CUP, ni reconeix ni entén l’existència d’una monarquia que no està sotmesa a cap control democràtic, que no ha estat escollida democràticament, que ha socarrimat pobles de la nostra geografia, que és un niu de corruptes, que són l’escenificació de les diferències de classe, que va ser designat per un dictador classista i feixista i que, moralment, representa les condicions més absurdes, més ridícules i més retrògrades.

En tercer lloc, no poden acceptar de cap manera que alguns partits utilitzin el discurs de “respecte institucional” per mantenir la figura del Borbó al nostre ajuntament; ja que és degut a aquest respecte a les institucions de l’estat, l’opció política que fa que es negui la nostra existència com a poble i se’ns negui el dret a decidir lliurement el nostre futur col·lectiu.

En quart lloc, la CUP de Torredembarra entén que la resta de forces sobiranistes amb representació municipal a l’Ajuntament han de triar entre mantenir el respecte a la legalitat espanyola, o bé mantenir respecte a la legitimitat democràtica del poble català. Després de més de 30 anys de pactes i submissió, entenen que ha arribat l’hora de desobeir les estructures d’un estat “que sempre ens ha tingut subordinats als seus interessos polítics i econòmics. Només així podrem materialitzar la voluntat popular de tot un poble decidit a no renunciar a la seva pròpia llibertat.”

En cinquè lloc, convoquen a la ciutadania a concentrar-se el proper dijous 19 de Juny, a les 20h davant del’Ajuntament de Torredembarra, en rebuig a la designació del nou rei espanyol. Finalment, exigeixen un posicionament clar i ferm de totes les forces sobiranistes a l’Ajuntament, a retirar un retrat que simbolitza l’opressió social i nacional dels Països Catalans, i a declarar la família reial com a una institució non grata a Torredembarra. Països Catalans, esborrant d’aquesta manera la nostra història col·lectiva.