Lliurament col·lectiu de declaracions d’Objecció Fiscal a Tarragona

14 juny 2014
11:30to13:00

La Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau us convoca a l’acció de lliurament de declaracions d’objecció fiscal a la despesa militar que tindrà lloc aquest dissabre, 14 de juny, a les 11:30 h, a la Delegació d’Hisenda de Tarragona.

L’objecció fiscal a la despesa militar és la negació a col·laborar amb l’Estat en el manteniment de l’estructura militar i la preparació de les guerres. L’actual crisi econòmica no ha suposat una retallada del militarisme: el 2014 manté uns pressupostos que fan que, entre el Ministeri de Defensa, els Programes Especials d’Armament del Ministeri d’Indústria, i el Ministeri d’Interior, hi hagi 16.526,73 milions d’euros destinats al manteniment de l’aparell militar.

En un context en què es retallen significativament drets socials i qualitat de vida, i creixen les desigualtats i l’atur, la suma de la despesa militar prevista per al 2014 mostra una quantitat diària superior al 2013. En total, seran 45,27 milions d’euros al dia, el 1,58% del PIB. L’augment destaca en el cas de la investigació militar: 506,84 milions d’euros previstos al 2014, un 39% més que la quantitat que es va destinar el 2013.

Fer objecció fiscal consisteix a separar una part de l’impost sobre la renda (la part proporcional que correspondria a la despesa militar), i desviar-la a un projecte social i solidari. És un acte de desobediència civil i una de les nostres formes de manifestar la nostra oposició a totes les guerres i a les estructures de poder que les perpetuen.

Us animem a realitzar Objecció Fiscal a la despesa militar i esperem trobar-vos a l’acte de lliurament col·lectiu del dissabte 14 de juny.

Més informació per trencar la por a Hisenda i informar-vos sobre què és l’Objecció Fiscal i com fer-la aquí.