La CUP insta l’Ajuntament de Reus a no renovar el conveni amb el CESICAT

En una roda de premsa realitzada aquest matí davant l’edifici del CEPID de Reus, els membres del grup municipal de la CUP, Edgar Fernández i Marta Llorens, han denunciat el conveni entre l’Ajuntament de Reus i el CESICAT, el qual no paga lloguer ni cap servei per estar allà, així com han instat a l’Ajuntament a no renovar el conveni, ja que “a Reus no hi ha lloc per a organismes que desenvolupen pràctiques més que qüestionables èticament, i fins i tot, jurídicament”.

 

Fernández ha denunciat que el propi Conseller de la Generalitat Felip Puig, va reconèixer que des del CESICAT es realitzen seguiments de l’activitat de catalans i catalanes a internet, entre d’ells ell mateix, per tal de traslladar-les als Mossos d’Esquadra.

Per Fernández, això representa una paradoxa, ja que mentre el CESICAT “té com a funció garantir la seguretat a la xarxa de la ciutadania, no sols la garanteixen com s’ha demostrat amb les filtracions d’Anonymous, sinó que es vulnera la privacitat de ciutadans com jo, pel sol fet de ser actius en els moviments socials i criticar les polítiques de retallades socials i laborals del govern convergent”.

Marta Llorens ha explicat que el govern de l’ex-alcalde Lluís Miquel Pérez va signar un conveni amb el CESICAT, pel qual aquest “no ha pagat mai ni un cèntim de lloguer per la utilització de l’espai, i a més, ni paga electricitat, ni telèfon, ni neteja…, el que representa que això ho estem pagant entre tots i totes les ciutadanes de Reus”. A més, ha denunciat que les empreses Tecnoparc i Redessa que gestionen l’edifici del CEPID, han tingut pèrdues econòmiques en els darrers exercicis.

Segons Llorens, l’estratègia del govern tripartit ha quedat en evidència: “el projecte faraònic del Tecnoparc no sols ha estat un fracàs, sinó que ha condemnat a l’Ajuntament de Reus ha ser un dels més endeutats dels Països Catalans”.

En una pregunta realitzada per la CUP al regidor de promoció econòmica Marc Arza en el darrer Ple (3:33:03), aquest va respondre que el conveni amb el CESICAT ja havia caducat, però que s’havia prorrogat fins al present mes de juny. Llorens s’ha preguntat per què el govern actual va prorrogar aquest conveni que no suposa cap benefici per la ciutat, sinó “només una despesa econòmica i el control de l’activitat de la ciutadania que no combrega amb les polítiques del govern autonòmic actual”.

Per últim, i a nivell de conclusió, ha instat a l’Ajuntament a no renovar aquest conveni amb el CESICAT: “ja no sols, que no el renovi perquè l’Ajuntament no està veient ni un cèntim, sinó perquè creiem que encara que paguessin, a la ciutat de Reus no hi ha lloc per un espai on es realitzen pràctiques més que qüestionables èticament, i fins i tot, jurídicament”.