El Camp rebutja la successió del borbó i reclama democràcia

Milers de persones han secundat les convocatòries arreu de l’Estat espanyol a les places de viles i ciutats, arran de l’abdicació del Rei Joan Carles I. Al Camp, les concentracions s’han produït a Tarragona, a Reus, a Torredembarra, a Falset, a Valls i a Cambrils. Han estat trobades amb diferents formacions polítiques i moviments, des d’un republicanisme ambigu del PSC fins a l’anarcosindicalisme de la CGT. Reus i Tarragona han estat les més multitudinàries, però amb prismes diferents. Mentre que en la de Reus, després de llegir-se el manifest de l’Esquerra Independentista, han recitat un poema patriòtic i han cantat el cant dels Segadors, en la de Tarragona hi ha hagut diversos parlaments (EI, Front Cívic, Procés Constituent, EUiA, CGT, ERC i PSC) i ha destacat per haver-s’hi cremat una imatge del futur Rei Felip VI, haver-se penjat una bandera republicana espanyola en un dels balcons de l’Ajuntament i finalitzar amb una marxa de menys de la meitat de les assistents fins a la seu de la Subdelegació del Govern espanyol.

Tot i ser menys -500 a cadascuna-, Riudoms, Torredembarra, Valls i Cambrils no han volgut faltar a la cita. En aquests casos també s’hi han vist força banderes republicanes espanyoles, però en general es pot dir que l’ambient ha estat majoritàriament independentista.