Reivindiquen la crema de tres contenidors a Tarragona en suport de Can Vies

En un comunicat anònim, que ens han fet arribar, es reivindiquen els incendis de contenidors perpetrats la matinada d’aquest 29 de maig a l’Avinguda Catalunya, la Via Augusta i el carrer Robert d’Aguiló de Tarragona en solidaritat amb el CSOA Can Vies. A continuació el reproduïm:

“Passats dos dies del desallotjament del CSOA Can Vies no deixem de convèncer-nos que el Govern de Convergència i Unió pretén acabar amb l’autoorganització popular a partir de mètodes antidemocràtics i la violència tot usant el cos dels Mossos d’Esquadra com el que és: el seu exèrcit terrorista de pau social. Quan el propi poder establert viola les seves normes per a executar la iniciativa popular i aniquilar la consciència política que anem teixint amb força, voluntat i entusiasme no només estan demostrant que exerceixen el monopoli de la violència sinó també, que existeix una guerra contra la voluntat del seu poble i que en són conscients. És per això que reivindiquem els incendis perpetrats la matinada d’aquest 29 de maig a l’Avinguda Catalunya, la Via Augusta de Tarragona i el carrer Robert d’Aguiló en solidaritat amb tota la resistència activa que s’extén arreu fent palès que no ens quedarem de braços plegats quan se’ns toca Can Vies.

Quan es crema un dispositiu de TV3 al barri de Sants durant el desallotjament de Can Vies no podem ignorar que és la cadena de televisió al servei d’aquest mateix Govern. Dirigit des de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, el seu objectiu és el de difamar la resposta contra l’estat policial que s’està construint a les esquenes de la població. Denunciem l’hegemonia mediàtica i les seves ja reiterades acusacions de “els violents de sempre” per a desqualificar sense miraments ni consideració la gent que s’organitza davant una ofensiva que ens afecta a totes. La pèrdua de drets, les retallades socials i la imposició de les polítiques neoliberals no deixen de ser minúcies que constitueixen la punta d’un iceberg que malda per assolir la dictadura de les classes populars; a casa nostra, la burgesia catalana amb el seu històric recorregut de pactes, assassinats, repressió, manipulació, especulació i altres amenaces i acollament de les persones que conformem aquest país.

Enfront aquestes evidències no ens queda altra que fer créixer la consciència política que ens uneix i teixeix colze a colze per a respondre unides a la persecució fàctica dels moviments socials, organitzacions polítiques i realitats individuals alliberades que estem vivint en les nostres carns. Així doncs, amb tota la solidaritat que ens pertany i que conforma el pilar de totes les nostres lluties des de que existeix l’explotació de les persones pel poder i la seva esclavitud en el món capitalista cridem als quatre vents que ja ni ha prou. Prenent ja com a herència històrica la recent resposta del barri de Sants al desallotjament de Can Vies, la passada resistència del barri de la Gamonal, l’enfrontament al pla Bolonya, les protestes actives del 15-M i així fins els albors de la consciència popular no veiem cap altra sortida que fer el que ens pertoca: l’acció política.

Tarragona s’aixeca havent trencat la pau social que les forces d’ocupació no han pogut mantenir. Si Can Vies va a terra, Tarragona en peu de guerra.”

Tags: