Concentració contra la privatització de la Sanitat Pública al Sociosanitàri Francolí

El Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública de Tarragona, juntament amb la Plataforma en Defensa dels Drets Públics de Tarragona, ha dut a terme avui una concentració de protesta al centre Sociosanitàri Francolí. El motiu era denunciar la privatització de la Sanitat Pública, cada vegada menys encoberta, que s’està duen a terme a la nostra ciutat, donat que hi havia prevista una reunió en la que participava el Pere Montserrat, Gerent Territorial de l’Hospital Joan XXIII de Tarragona i Terres de l’Ebre i el GIPPS, el Josep Mª Adserà, Gerent de la Xarxa Sanitària Santa Tecla, el Josep Ramón Fuentes, President de GIPPS i el Josep Mercadé, Delegat Territorial de Sanitat, amb la intenció de potenciar la unió i sinergies entre els proveïdors de la ciutat, i amb el clar objectiu de crear un consorci, una fundació, qualsevol altre nom que li vulguin posar, però que no cal inventar, i que és diu “privatització”.

Reunió que malauradament han canviat de lloc, amagant-se de la protesta convocada en defensa d’una Sanitat, Pública, Universal i de Qualitat.

Manifest

FORA LES EMPRESES DE LA SANITAT

La sanitat pública viu moments de retallades i privatitzacions que estan sent aprofitades per afavorir interessos econòmics privats. El Govern de la Generalitat, amb l’excusa de millorar la gestió i el finançament del model sanitari català, està proporcionant la gestió d’activitat assistencial econòmicament rendible en mans d’empreses privades, no hem d’oblidar que Boí Ruiz, Conseller de Salut, va ser President de la patronal del Sector Sanitari Català.

Fa temps que es desenvolupa un model sanitari basat en un doble sistema de finançament: a l’ ICS els paga via pressupostos i a la XHUP per activitat. Aquest doble sistema genera una competència deslleial de costos, que és perversament aprofitada per a justificar el fraccionament i la privatització de l’ ICS i alhora ofegar econòmicament els centres sanitaris tant de la XHUP com del propi ICS.

El Grup de Treball considera imprescindible establir aliances entre empreses públiques i hospitals públics, com és el cas de l’Hospital Joan XXIII i el Sociosanitari Francolí, ubicats al mateix Parc Sanitari, que millorin el funcionament d’ambdós centres així com l’atenció a llurs pacients.

Des d’un principi, el nostre grup ha reivindicat una xarxa de titularitat i de gestió pública, de qualitat i universal com a objectiu a llarg termini, alhora que ha denunciat el procés de privatització (que considerem encobert per les retallades). A la nostra ciutat aquesta privatització l’hem batejada sota el nom de “teclarització”, per raons òbvies.

Les nostres accions reivindicatives, per tant, se centren en assenyalar a la Xarxa Santa Tecla, i el seu màxim responsable Josep Maria Adserà, com a màxims beneficiaris d’una gran dotació econòmica que prové del CATSALUT, dirigit a Tarragona pel Josep Mercadé, delegat Territorial de Sanitat i que va ser Director de Gestió Clínica de la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla i de Diagnòstic per la Imatge Santa Tecla.

Perquè la Sanitat no ha de ser un negoci, cal que exigim el compliment dels nostres drets, volem una sanitat pública, universal i de qualitat.

SI ENS RETALLEN LA SALUT, ENS RETALLEN LA VIDA!