El Camp se suma a l’ #efecteCanVies

Cent-cinquanta persones a Tarragona, cent-cinquanta persones a Reus i cinquanta a Valls, han estat les tres convocatòries de les comarques del Camp en solidaritat amb el CSA Can Vies de Sants (BCN). Les tres convocatòries s’han fet de forma espontània aquest migdia, igual com quasi una cinquantena de concentracions arreu dels Països Catalans.

A Tarragona, una forta presència policial ha marcat la convocatòria. Des del matí, agents dels Mossos d’Esquadra custodiaven la seu de Convergència, i a l’hora de la convcatòria (7 del vespre), hi havia diferents furgonetes d’antidisturbis i agents que han col·locat valles perquè les persones congregades no poguessin apropar-se a la seu convergent. Això, ha provocat talls del trànsit sobredimensionats, com per exemple,  l’entrada a Tarragona des de la carretera de Valls.

Davant d’unes cent-cinquanta persones i també d’una gran presència de mitjans de comunicació, s’han realitzat diferents parlaments denunciant el desallotjament i enderrocament de Can Vies al barri de Sants. En acabar els parlaments, s’ha realitzat una marxa improvisada, que després de transcórrer per diferents carrers, ha finalitzat davant la delegació del Govern de la Generalitat, al carrer Sant Francesc.

 

 

A Reus, la concentració també ha començat davant la seu de Convergència, ja que aquesta es troba a la plaça del Mercadal, on habitualment es realitzen aquest tipus d’actes. Després de llegir un manifest, també s’ha iniciat una marxa improvisada -que en aquest cas- ha acabat davant la seu del Partit Popular a la Raval de Santa Anna. Igual que a Tarragona, la presència policial ha estat molt desorbitada en comparació a d’altres concentracions que s’han realitzat a la ciutat en d’altres ocasions.

 

 

A la plaça del Blat de Valls, a les portes de l’Ajuntament, una cinquantena de persones també han secundat la convocatòria de solidaritat amb Can Vies. També, com a la resta de concentracions, la presència policial ha estat important. Agents de paisà dels Mossos, agents de la Guàrdia Urbana i, fins i tot, una furgoneta d’antiavalots han fet presència.

La de Valls, que era la concentració més tardana, ha arrencat a 2/4 de 9 del vespre i al cap de mitja hora s’ha llegit un manifest de suport a Can Vies. En acabar la lectura d’aquest, s’ha desconvocat i les participants han marxat cap a casa.