XIII Festa solidària de la Cuculmeca amb Nicaragua

31 maig 2014
12:00to23:59

Un any més arriba la festa de la Cuculmeca, i aquest any volen començar abans i acabar les actuacions més d’hora. L’ONG organitza el dissabte 31 de maig la tretzena festa solidària amb Nicaragua, que tindrà lloc al passeig de les Palmeres de Tarragona.  Amb aquesta festa anual recapten diners per a projectes de cooperació en l’àmbit de l’educació i el medi ambient a Nicaragua, amb diverses activitats al llarg de tot el dia.

Els assistents a la festa solidària poden prendre un vermut al migdia (12h) i trastejar al mercadet solidari, amenitzat per la xaranga. Al vespre, a les 20h, sopar típic de Nicaragua i les actuacions del cantautónomo Oscárboles, el quartet de jazz amb vocació popular The FEOS Experience, Wanderson (Pagode), la brass band amb cançó d’autor Sifóra Kemfai Elföll, i el duet acústic de rock i blues Tercer Traste.

La Cuculmeca de Tarragona col·labora amb Nicaragua des del 2001. Sensibilitzats pels efectes de l’huracà Mitch sobre el país centreamericà, un grup d’amics, entre ells alguns nicaragüencs, van començar a mobilitzar-se per recaptar recursos per als damnificats per la catàstrofe. Van recollir diners i van buscar alguna ONG de Nicaragua que donés garanties que l’ajuda la rebrien els afectats. Així van conèixer La Cuculmeca.

El 2002, dos membres de l’associació van viatjar a Nicaragua per conèixer de primera mà l’ONG a la qual donaven suport. Van tornar entusiasmats i es van engrescar encara més per començar a col·laborar en nous projectes. Un d’aquests projectes ha estat l’institut agrícola, en el qual nois i noies adolescents han rebut formació de tècnic agrícola, que després posen en pràctica a les seves parcel·les.