Els Mossos volen retirar urnes del Multireferèndum a Riudoms, Reus i Tarragona

Avui 25 de maig, després que des de les 10h del matí, els voluntaris del Multireferèndum haguéssim muntat una taula de vot al carrer de la Sardana de Riudoms i els riudomencs haguessin pogut exercir el seu dret a vot, s’han vist obligats ha recollir la mesa. Ja que a les 11:30, una dotació del cos dels Mossos d’Esquadra ha informat als membres de la taula que d’acord amb la resolució de la Junta Electoral Central no tenien permís per fer aquesta activitat i que els han emplaçat a retirar la urna. Des de Multireferèndum Riudoms, que havien acordat de desobeir la Junta Electoral Central però no als cossos de seguretat, han decidit retirar el punt físic de votació durant la jornada d’avui.

Tot i això, durant aquesta tarda, des de les 5 de la tarda fins a les 8 del vespre, seguiran oferint la possibilitat als riudomencs d’exercir democràticament el seu dret a opinar i a participar al Multireferèndum, amb una urna al Casal Popular “La Calderera” (C/Major, 42). És possible que durant els dies vinents, s’ampliï el termini de votació electrònica o es convoqui una segona jornada de votació.

Tarragona i Reus

A Tarragona els mossos identifiquen 5 responsables del Multireferèndum, i volen desmuntar la taula del carrer la Nau, i aquests la traslladen a l’interior del Casal Popular Sageta de Foc, per evitar que els Mossos la prenguin, a l’estar dins del local. També a Tarragona han retirat una taula al barri de Camp Clar, i l’urna situada inicialment al carrer August de Tarragona s’ha traslladat al local de la USTEC (C/August 21), per evitar la retirada per part dels Mossos. A Reus els Mossos també els han fet fora de la via pública, però continuen amb les votacions del Multireferèndum dintre del Casal Despertaferro.

Els mossos han aixecat 146 actes a meses i han identificat més de 500 membres de les taules de votació a la majoria de poblacions, i han retirat algunes de les 276 instal·lades en 130 municipis catalans. Després que la Junta Electoral Central prohibís la convocatòria per coincidir amb els comicis europeus, la majoria dels voluntaris han estat identificats per la policia, i han defensat el seu dret a la desobediència i han continuat a les taules, tot i que han aconseguit tancar algunes.

Durant tot el matí els mossos han anat a totes les meses informant que estaven prohibides i volent desmuntar-les. Han aixecat actes, identificat els responsables i comunicat a les juntes electorals més properes. I a la tarda, les juntes electorals provincials han emès una ordre conjunta per retirar totes les meses que encara no ho haguessin fet. L’organització reivindica la plena legalitat del Multireferèndum i ha instat els voluntaris a desobeir la resolució de la Junta Electoral per tal de garantir una democràcia més directa.