La CUP abandona el Consell d’Administració de RELLSA

En una roda de premsa realitzada aquest matí a l’Ajuntament de Reus, el regidor de la CUP a l’Ajuntament de Reus i membre del Consell d’Administració de Reus Esport i Lleure SA, ha anunciat que abandona aquest darrer davant la “seva ineficàcia i que aquesta empresa està instrumentalitzada per la Regidoria d’Esports, per tal de favors partidistes que provoquen una gestió deslleial que té com a conseqüència el tancament en negatiu dels exercicis, l’acomiadament de treballadors i les retallades de serveis a la ciutadania”.

La roda de premsa realitzada aquest matí pel regidor de la CUP David Vidal, acompanyat del grup de suport al Grup Municipal, s’ha dividit en tres blocs.

El primer, ha consistit precisament, en la presentació de les cinc persones que des del mes de gener estan donant suport al Grup Municipal. Una d’aquestes persones, Marta Llorens, ha explicat que “a causa del gran volum de feina que assumeix el Grup Municipal l’assemblea de la CUP va decidir d’ampliar aquest grup de treball, per tal de fomentar encara més el treball que està realitzant la CUP a l’Ajuntament”.

El segon bloc, s’ha dedicat a la presentació de l’Audiència Pública que realitzarà el regidor de la CUP el proper dimarts 27 de maig a les 8 del vespre al Casal de la Dona, per tal de commemorar el tercer aniversari de la CUP a l’Ajuntament. En aquesta audiència pública, Vidal farà un repàs de la feina feta en aquests tres anys i s’oferirà un micròfon obert perquè tots i totes les assistents puguin preguntar qualsevol qüestió en relació a la tasca que desenvolupa la CUP a l’Ajuntament o sobre el propi funcionament del Consistori i d’INNOVA.

El tercer bloc, ha servit per explicar que l’assemblea de la CUP ha decidit que David Vidal abandoni el Consell d’Administració de l’empresa municipal Reus Esport i Lleure SA. Els motius que han portat a prendre aquesta decisió es fonamenten bàsicament en la inoperància d’aquesta Consell d’Administració i en diferents possibles irregularitats detectades pel conseller David Vidal, que ja es troben en mans de la fiscalia. La CUP aposta per la remunicipalització d’aquesta empresa i de portar un control des del Ple i els instruments de l’Ajuntament pertinents.

Pel que respecte a la primera qüestió, Vidal ha destacat que el Consell d’Administració de RELLSA no es reuneix periòdicament com convindria i que la direcció no atent a les peticions de convocatòria formulades per Vidal i Guaita. Segons Vidal, “aquesta actitud és molt greu tenint en compte que aquesta empresa ha tancat l’exercici en números vermells, el que ha provocat la no-renovació de tres treballadors, l’acomiadament d’una altra i la retallada en diferents serveis que presta l’empresa”.

Però, sobretot, el motiu principal són les diferents irregularitats detectades en la gestió de l’empresa, tant en l’anterior govern com en l’actual, que han portat l’empresa a la situació actual de dèficit. Per una banda, Vidal ha denunciat que “tant la regidoria d’esports anterior com l’actual s’han dedicat a fer favors a diferents clubs esportius sense pagar les factures a RELLSA generant un gran forat econòmic, que com la mateixa empresa auditora Fauras Casas i l’antic gerent Garcia Navarro, han conclòs que són el motiu principal d’aquests números vermells”.

Per altra, ha denunciat que “l’any 2008, 9 i 10 es van pagar les nòmines d’alguns jugadors professionals de futbol del Reus Deportiu SAD amb diners del cash pooling amb el consens de tots els consellers”, el que implicaria un fet molt greu que podria significar un ilícit penal. Per aquest motiu, Vidal ha explicat que ja fa temps que la CUP va decidir de portar les actes dels Consells d’Administració i els informes de les auditories a fiscalia, perquè conclogui si s’han produït possibles delictes en la gestió d’aquesta empresa.