El SEPC-URV no se sent representat pel nou rector

A continuació el comunicat del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans davant l’elecció provisional de Josep Antón Ferré Vidal com a Rector de la Universitat Rovira i Virgili;

“El SEPC entén que les dues candidatures que concorrien a les eleccions representaven un mateix projecte orgànic i polític. Continuar limitant l’accés de les classes treballadores a les aules, posant tot el coneixement de les estudiants als interessos econòmics de les empreses. Subordinant el finançament de la Universitat a les aportacions de fundacions i patronats de capital privat; deixant en mans de les entitats financeres la concessió de beques i reduint contínuament els ajuts a les estudiants. Una vegada més, solament un 5 % de les estudiants ha participat dels comicis, uns 730 recolzaments a alguna de les dues candidatures. Això vol dir que 13200 estudiants de la URV no s’han cregut el procés.

Amb les xifres a la mà, les estudiants no es podem sentir representades en l’equip de govern que inicia el mandat. Amb tot, les estudiants seguirem pagant els despropòsits de Bolonya, l’augment del 66 % de les taxes i sense gaudir d’una oferta de màsters públics i de qualitat.

Per tant, des del SEPC no esperem cap canvi de situació a les nostres aules i alertem de la continuada precarització dels serveis oferts a les estudiants. A tot això cal afegir les lamentables condicions a les que es veu abocat el personal laboral de la Universitat, subcontractes de neteja, treballadores del Grup Soteras, el PDI i el PAS de la casa entre d’altres.

Per tot, li recordem a Josep Antón Ferré Vidal que des del SEPC continuarem treballant des de les aules i al carrer, per construir l’educació que volem, popular, pública i de qualitat, antipatriarcal i catalana”.

Tags: , ,