Ràdio Terra començarà a emetre l’1 de setembre

Si la campanya de micromecenatge que comença aquesta setmana tira endavant, el primer mitjà de comunicació amb presència arreu dels Països Catalans serà una realitat

Ràdio Terra [web, twitter, facebook] comença a caminar. Malgrat que encara és un projecte, aquest nou mitjà de comunicació va adquirint forma i avançant per a convertir-se en la primera ràdio amb presència arreu dels Països Catalans.

Si tot va segons el previst, Ràdio Terra començarà a emetre a partir de l’1 de setembre d’enguany. Això, però, només serà possible si s’aconsegueix recollir la quantitat econòmica mínima per a finançar l’estudi central de la ràdio, que estarà instal·lat a Reus.

La campanya, que acollirà la plataforma de micromecenatge TotSuma, s’iniciarà aquesta mateixa setmana, segons han explicat els promotors de Ràdio Terra, que demanaran el mínim indispensable de diners per a poder habilitar la infraestructura necessària que permeti començar a emetre.

Un corresponsal a cada comarca

D’assolir la recaptació total, Ràdio Terra engegarà motors per començar a perfilar la graella de continguts de la mà dels socis, col·laboradors i corresponsals. A hores d’ara, i quan encara ha de ser una realitat, la ràdio ja disposa d’almenys una persona a cada comarca del país, i la totalitat de corresponsals ja frega la setantena.

A banda, compta amb la col·laboració d’una quinzena de mitjans de comunicació d’arreu del país -entre els quals hi ha Llibertat.cat- que contribuiran a completar la informació territorial i periodística. És el cas de les Illes, on es té el suport d’Ona Mediterrània i Contrainfo.cat. Paral·lelament, disposa d’un ventall obert de col·laboradors i experts en diversos àmbits temàtics que enriquiran el repertori de programes que es realitzin.

Primera assemblea de Ràdio Terra

Ràdio Terra va celebrar dissabte passat la seva primera assemblea a Reus en el marc de la trobada de casals i ateneus dels Països Catalans. En aquesta primera trobada s’hi van aplegar una trentena de socis, col·laboradors i corresponsals del projecte.

A la reunió, els promotors del nou mitjà, Sergi Franch i Xavi Milian, van explicar el recorregut fets fins ara, van donar detalls del projecte de micromecenatge i van explicar que un cop assolit el finançament tocarà habilitar tècnicament l’estudi i definir els continguts periodístics del mitjà per començar a emetre al setembre.

Una quarantena de xerrades i 150 socis

La campanya de micromecenatge arrenca després d’un cicle de presentacions públiques de Ràdio Terra arreu del territori i després d’haver aconseguit superar els 150 socis que amb les seves quotes garantiran la viabilitat econòmica del projecte, que és independent, horitzontal i autogestionat.

Els impulsors del mitjà, juntament amb els corresponsals de què disposa la ràdio, han realitzat una quarantena de xerrades a diferents indrets per a difondre el projecte.