El Procés Constituent comença a definir el seu programa

Dissabte 17 de maig va tindre lloc a Tarragona la primera jornada de debat programàtic del Procés Constituent en la que van participar unes 300 persones de totes les assemblees territorials i sectorials del país així com persones alienes al moviment però afins amb els seus postulats generals.

La feina va transcórrer en un clima distès i de fraternitat gracies a la magnífica feina d´organització dels membres de l’entitat de les comarques del sud i amb protagonisme absolut per les lluites específiques del territori: antitrasvassament (Plataforma en Defensa de l’Ebre), en contra del projecte Barcelona World (Aturem BCN World), pels dèficits mediambientals (GEPEC) i per un transport públic de qualitat (Plataforma Trens Dignes).

A la sessió, van bolcar-se les propostes d´acció de tots els textos de debat generats al llarg d´aquest darrer any per centenars de persones (tant de fora com de dins del Procés) en relació als deu punts del manifest inicial, compilats per temàtica a wiki.procesconstituent.cat i amb les quals es confeccionarà un llibre de ponències que s´adreçarà a totes les assemblees i a la ciutadania en general.

La feina, però, continua i tothom seguirà dient la seva en relació al model d’estat que anhela tot demostrant que, en efecte, no només es pot construir des de baix sinó que es imprescindible que es faci, si realment volem una república catalana de tots i totes, més justa, més digna, més lliure.