L’arquebisbe maquillat i les flors solidàries protagonitzen el dia contra l’homofòbia i la transfòbia

Més d’un centenar de persones han donat suport aquest dissabte al vespre al Mercadal de Reus a la convocatòria realitzada per H2O i el Brot Bord amb el lema “Ajuntem-nos contra l’homofòbia i la transfòbia”. 24 anys després que la transsexualitat substituís l’homosexualitat al llistat de malalties de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), són evidents els múltiples casos de LGBTIfòbia tant als Països Catalans com arreu del món. Les paraules de l’arquebisbe Jaume Pujol fa dos anys a la televisió pública i el mateix personatge han estat precisament objecte de crítica en el cartell, amb aparença maquillada. També l’Ajuntament de Reus ha rebut després que el mes de març passat l’equip de govern de CiU i PP rebutgés donar suport a una moció que volia declarar la ciutat municipi respectuós amb la diversitat sexual.

El manifest, llegit per l’escriptora i cuinera Mariona Quadrada, feia èmfasi en la solidaritat internacional amb els gais, les lesbianes i les trans de Rússia, Uganda, Brunei o l’Iran, per posar alguns exemples, i en la nova llei contra la LGBTfòbia que està en tràmit parlamentari i que, impulsada fonamentalment per les entitats, pretén assegurar que existeixen les eines legals per evitar la discriminació per motiu d’opció o identitat sexual. Una d’aquestes discriminacions, o casos flagrants d’homofòbia, s’ha donat precisament aquesta setmana al Vendrell, quan la PxC local va titllar de “floreta” Arkaitz Iza, militant del Brot Bord al Penedès. La campanya de solidaritat amb fotografies de gent amb una flor al cap ha inundat les xarxes socials i les convocants han volgut també donar-li el seu suport fent aquesta mateixa acció.

Aquest és el primer acte en motiu del 17 de maig al Camp, però no l’últim, i és que aquest proper dilluns a les set del vespre a la Sala de Graus del Campus Catalunya de la URV, a Tarragona, s’hi durà a terme una taula rodona sobre drets LGBTI i ciutadania, amb Eugeni Rodríguez de l’Observatori contra l’homofòbia, Jordi Jaria, professor de dret constitucional, i Marc Serena, periodista i autor del llibre “Això no és africà!”. A banda, ja s’està preparant la diada del 28 de juny a Tarragona entre els col·lectius que hi vulguin participar, aquest dimarts a les vuit del vespre al Casal Popular Sageta de Foc (c/de la Nau, 11).