Ràdio Terra celebra la seva primera assemblea de micròfons

Dit i fet. Després d’iniciar la campanya de captació de sòcies i assolir la xifra mínima (156 associades, de moment), el projecte radiofònic popular que porta el nom de Ràdio Terra ha celebrat aquest dissabte la seva primera “assemblea de micròfons”, una trobada amb totes les corresponsals, col·laboradores i sòcies que ha servit per informar dels següents passos i confrontar idees. Tot i tindre vocació independent, la ràdio compta amb el suport de mitjans amb molt de renom que ajudaran a difondre i a fer possible la recollida de fons per micromecenatge que tot just començarà en pocs dies.

Els impulsors del mitjà han iniciat l’assemblea fent un resum dels entrebancs amb els que s’han trobat en els darrers mesos i de l’endarreriment dels terminis. Tot i amb això, la iniciativa avança a pas ferm i sense abandonar la seva filosofia horitzontal. Han volgut deixar clar que tot i que en pocs dies es comenci la recaptació de fons per pagar el primer estudi, que serà a Reus, aposten per seguir fent-ho conèixer amb xerrades i tuits, ja que molta gent encara ignora la seva existència. Per materialitzar el que encara avui és “fum”, tots plegats es posaran a treballar per fer proves, formar-se i acabar de perfilar detalls sobre programació, model lingüístic i tecnologies, així com aprofundir en la connexió entre totes les persones que en formen part i que poden ajudar de la manera que sigui amb la ràdio.

Ràdio Terra va iniciar el seu camí el passat mes de febrer, quan va llençar la campanya “2 al mes”, segons la qual per una quantitat simbòlica podrien comptarse a tots aquells que volen mitjans periodístics autogestionats i populars. Amb la pretensió de ser la primera ràdio nacional de Països Catalans i d’aglutinar tot tipus d’accents i de realitats, el projecte tot just ara començarà a entreveure’s.