La CGT torna a assenyalar els restaurants que acomiaden i assetgen treballadors

Aquest divendres 16 de maig al vespre han tornat al restaurant La Ferreteria de Reus a informar a la gent amb megàfon, octavetes i cartells, i a assenyalar els empresaris sense escrúpols que exploten als treballadors i si no et sotmets a les seves pressions t’acomiaden i t’aboquen a la precarietat, empresaris com el propietari del restaurant Arrels, que és l’administrador de La Farinera 10 SL,o el propietari del restaurant Vinatxo, que n’és el secretari, restaurants als quals també han fet una visita per a exigir-los que paguin el que deuen a una treballadora de La Ferreteria acomiadada i que respectin la normativa laboral vigent.

Aquesta mobilització arriba després de les tres concentracions-escrache a les portes del restaurant La Ferreteria realitzades les últimes setmanes, i de l’acció durant la manifestació del passat 30 d’abril amb motiu del 1r de Maig, i de la que el passat divendres 9 de maig per la nit van realitzar més de 30 persones que es van concentrar repartint octavetes al restaurant La Nau de Tarragona, propietat, igual que La Ferreteria, de la societat La Farinera 10 SL.

La precarietat laboral s’ha vist accentuada amb l’última reforma laboral i altres lleis aprovades pel govern espanyol, que comporten retallades salarials i de tot tipus, i un mercat de treball totalment flexible i desregulat, facilitant l’explotació i els acomiadaments i deixant a les treballadores indefenses en mans de la patronal. Un exemple de precarietat generalitzada el tenim en el sector de l’hoteleria, i una mostra és el que està passant a restaurants propietat de La Farinera 10 SL, com La Ferreteria de Reus o La Nau de Tarragona.

Si treballes en aquests establiments, et trobes que:
- Et fan fer funcions que no es corresponen amb el teu contracte i més hores de les marcades, i a més no te les paguen.
- No disposes de calendari laboral, realitzes jornades maratonianes i et canvien l’horari d’un dia per l’altre.
- No es respecten els descansos marcats pel conveni, tant pel que fa a les jornades de descans com a les pauses per menjar.
- L’empresa pressiona i assetja els treballadors per tal que signin baixes voluntàries o acordin acomiadaments sense percebre la indemnització que els correspon.
- Si reclames els teus drets i no et sotmets a les pressions de l’empresa, ets acomiadat/da, com li ha passat recentment a una afiliada de la CGT treballadora de La Ferreteria que es troba a l’espera del judici per l’acomiadament i l’impagament de 13000€ en concepte de salaris, o a dos treballadors de La Nau, que tot i haver aconseguit en el judici una sentència d’acomiadament improcedent, després de 9 mesos de tenir la sentència judicial per la qual se’ls havien de pagar 10000€, a dia d’avui encara no han cobrat ni un euro.

L’objectiu de l’empresa: fer pagar a la plantilla la seva mala gestió empresarial i substituir les actuals treballadores per altres amb condicions més precàries i pitjors salaris, utilitzant a més contractació fraudulenta.

Demanen que no s’hi consumeixi fins que no respectin la normativa laboral vigent i que paguin els salaris que deuen als treballadors acomiadats.