Concentració a Reus contra l’homofòbia i la transfòbia

17 maig 2014
20:00to21:00

El proper dissabte, 17 de maig, a les 20h, amb motiu del Dia Internacional Contra l’Homofòbia i la Transfòbia, es celebrarà una concentració a la plaça Mercadal de Reus. A la concentració, organitzada per les associacions de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals H2O i Brot Bord, la coneguda escriptora i cuinera Mariona Quadrada serà l’encarregada de llegir el manifest contra l’homofòbia. Vine amb una samarreta o jersei d’un dels colors de l’arc de Sant Martí.

Vint-i-quatre anys després que l’Organització Mundial de la Salut (OMS) substituís l’homosexualitat per la transsexualitat en el seu llistat de malalties, el moviment d’alliberament lèsbic, gai, bisexual, trans i intersexual surt cada 17 de maig a reivindicar la lluita diària contra l’homofòbia i la transfòbia arreu. Pel que fa al Camp de Tarragona, el Brot Bord ha organitzat una taula rodona per a aquest dilluns a la Sala de Graus al Campus Catalunya i convoca conjuntament amb H2O a una concentració a la plaça Mercadal de Reus aquest mateix dissabte.

Fent al·lusió directa a l’arquebisbe Jaume Pujol i a les seves declaracions homòfobes sobre les pràctiques homosexuals, el Brot Bord i H2O han convocat per a aquest dissabte la concentració a Reus, on llegirà el manifest la coneguda escriptora i cuinera Mariona Quadrada, que fa al·lusió a l’augment de casos d’homofòbia a casa nostra així com arreu del món, i posa com a exemples l’Ajuntament de Reus i l’arquebisbe de Tarragona.

Per tal de poder debatre i compartir opinions i experiències, el Brot Bord també ha organitzat per al proper dilluns 19 de maig a les set de vespre a la Sala de Graus de la URV una taula rodona sobre drets LGBTI i ciutadania. Hi intervindran Eugeni Rodríguez, de l’Observatori contra l’homofòbia, Marc Serena, periodista i escriptor d’”Això no és africà!” i Jordi Jaria, professor de dret constitucional de la URV.

El Brot Bord i H2O són els dos col·lectius que dinamitzen l’activisme LGBTI al Camp de Tarragona. L’any passat va ser el primer que es va organitzar una manifestació pels carrers de Tarragona en el dia internacional per l’alliberament sexual, i enguany es vol repetir. Animen a tothom que vulgui participar de la seva organització a assistir a la propera reunió que serà el proper dimarts a les vuit del vespre al Casal Popular Sageta de Foc.

MANIFEST PEL DIA INTERNACIONAL CONTRA LA LGTBFÒBIA 2014

Començaríem aquest manifest amb el típic “Un any més…”, però aquest 2013 i principis del 14 no ha estat simplement un any més.

Mentre a l’Estat francès conquerien noves llibertats, la ultradreta sortia al carrer per revertir-les. I a Rússia Putin seguia la seva croada anti-gais emparant-se en el moviment homòfob organitzat i aprovant lleis que ens criminalitzen. Alhora, a casa nostra li sortien imitadors, com el grup Pilla-Pilla, que volia perseguir homes gais d’edat avançada.

Si anem més lluny, a Uganda, aprovaven la pena de mort, igual que a Brunei. I a l’Iran i a molts països, mostrar afecte o dur a terme pràctiques sexuals no normatives pot arribar a comportar un calvari i la presó.

Davant d’aquesta ofensiva neoconservadora, que a l’Estat espanyol es mostra carregant-se els avenços assolits en reproducció assistida per a lesbianes i dones solteres, en la prevenció d’Infeccions de Transmissió Sexual i en el dret a l’avortament lliure i gratuït, als Països Catalans estem de relativa enhorabona. La propera aprovació de la nova Llei contra la LGBTfòbia al Parlament de Catalunya, pionera tot el món, ens demostra que la lluita constant té el seu resultat. Com és evident, queda moltíssima feina per fer, en tots els àmbits: a l’ensenyament, a la feina, al carrer i a les institucions. I precisament aquesta Llei pretén evitar tot tipus de discriminacions i establir mecanismes que ens permetin avançar cap a una societat més justa i diversa, almenys pel que fa a les relacions afectivosexuals.

Aquí, al Camp, tenim molta feina donat l’entorn que ens envolta. Per això treballem colze a colze amb el poble per aturar desnonaments, per teixir alternatives amb els Casals i Ateneus, i per plantejar la ruptura amb el sistema capitalista i amb els Estat espanyol i fancès. Perquè malgrat que les institucions no acceptin els avenços que des del moviment LGBTI volem impulsar, com han demostrat l’equip de govern de l’Ajuntament de Reus i l’arquebisbat de Tarragona, nosaltres seguirem treballant.

ENTRE TOTES, TOT! AJUNTEM-NOS CONTRA L’HOMOFÒBIA I LA TRANSFÒBIA!

Tags: , ,