El conflicte sindical contra La Farinera 10 SL es repeteix a Tarragona

El conflicte amb el restaurant La Ferreteria de Reus per explotar, assetjar i acomiadar els treballadors i, a més, no pagar a alguns els salaris que se’ls deu, es va estenent. Després de les tres concentracions-escrache a les portes del restaurant realitzades les últimes setmanes, i de l’acció durant la manifestació del passat 30 d’abril amb motiu de l’1 de Maig, ahir divendres 9 de maig per la nit més de 30 persones es van concentrar repartint octavetes al restaurant La Nau de Tarragona, propietat, de la mateixa manera que La Ferreteria, de la societat La Farinera 10 SL. Les properes accions tindran lloc a Reus als restaurants Arrels i Vinatxo, propietat de l’administrador i del secretari respectivament de La Farinera 10 SL.

Durant la concentració es van sentir lemes per animar a la solidaritat dels clients, marxar del local o simplement no entrar-hi. També es va recomanar a les treballadores que feien torn en aquell moment a organitzar-se per aturar aquestes vulneracions dels seus drets. A la concentració hi havia membres tant de la CGT com de l’Ateneu Llibertari Alomà, però també hi eren presents dos ex-treballadors de la mateixa Cerveseria La Nau als qui també se li deuen sous pendents. Segons el sindicat aquesta és una bona fórmula de combinar acció sindical i acció social, i creuen que amb la solidaritat i el suport mutu guanyaran el conflicte en benefici de la plantilla.

Manifest “La Farinera 10 SL explota, assetja i acomiada les treballadores”

La precarietat laboral s’ha vist accentuada amb la última reforma laboral i altres lleis aprovades pel govern espanyol, que comporten retallades salarials i de tot tipus, i un mercat de treball totalment flexible i desregulat, facilitant l’explotació i els acomiadaments i deixant a les treballadores indefenses en mans de la patronal. Un exemple de precarietat generalitzada el tenim en el sector de l’hoteleria, i una mostra és el que està passant a restaurants propietat de La Farinera 10 SL, com La Ferreteria de Reus o La Nau de Tarragona.
Si treballes en aquests establiments, et trobes que:
- Et fan fer funcions que no es corresponen amb el teu contracte i més hores de les marcades, i a més no te les paguen.
- No disposes de calendari laboral, realitzes jornades maratonianes i et canvien l’horari d’un dia per l’altre.
- No es respecten els descansos marcats pel conveni, tant pel que fa a les jornades de descans com a les pauses per menjar.
- L’empresa pressiona i assetja els treballadors per tal que signin baixes voluntàries o acordin acomiadaments sense percebre la indemnització que els correspon.
- Si reclames els teus drets i no et sotmets a les pressions de l’empresa, ets acomiadat/da, com li ha passat recentment a una afiliada de la CGT treballadora de La Ferreteria que es troba a l’espera del judici per l’acomiadament i l’impagament de 13000€ en concepte de salaris, o a dos treballadors de La Nau, que tot i haver aconseguit en el judici una sentència d’acomiadament improcedent, després de 9 mesos de tenir la sentència judicial per la qual se’ls havien de pagar 10000€, a dia d’avui encara no han cobrat ni un euro.
L’objectiu de l’empresa: fer pagar a la plantilla la seva mala gestió empresarial i substituir les actuals treballadores per altres amb condicions més precàries i pitjors salaris, utilitzant a més contractació fraudulenta.

DEMANEM QUE NO S’HI CONSUMEIXI FINS QUE NO RESPECTIN LA NORMATIVA LABORAL VIGENT I PAGUIN ELS SALARIS QUE DEUEN ALS TREBALLADORS ACOMIADATS