Xerrada sobre organitzacions autònomes de dones i lluites al Kurdistan, al CSOA Les Naus

22 maig 2014
18:00to23:30

El pròxim 22 de maig s’inicia al CSOA Les Naus de Torredembarra (carretera d’Altafulla 87) el cicle de xerrades: perquè la llibertat no sigui només un desig!, amb una xerrada sobre organitzacions autònomes de dones i lluites al Kurdistan, a càrrec de dues companyes del moviment de dones kurd. I despres, a les 22h cafeta i sopador vegà. Ens animem a aquest repte pel desig de conèixer-intercanviar pràctiques amb aquestes companyes que porten a l’esquena tants anys de lluita autònoma. Una lluita que parteix de la idea de l’autodefensa legitima com a motor. A més, volem recordar a les tres companyes Sakine Cansiz, Fidan Dogan i Leyla Saylemez assasinades a Paría el gener de 2013 i a tantes altres mortes pels atacs aeris turcs o de l’exèrcit iraní…

 El 1993 les dones es van organitzar pel seu compte dins de la guerrilla kurda. Des del 2005 s’organitza i coordina el moviment de dones a les muntanyes i a la societat , a les 4 parts de Kurdistan, allà on viuen les dones kurdes a l’exili , per mitjà del consell general de dones (KJB). El consell de dones , és un òrgan autònom que parteix dels principis de l’alliberació de la dona i del confederalisme democràtic, que forma part de l’Associació dels municipis de Kurdistan , KCK . Dins del camp polític i social , estàn els consells de dones de pobles i ciutats anomenats:Asociacions de Dones Lliures YJA. Les dones de la guerrilla s’han unit en les Unitats de Dones Lliures Star , que representen les forces legítimes d’autodefensa de les dones, bé responent a atacs i lluitant contra objectius de l’exèrcit turc o contra estructures de prostitució forçada i tràfic de dones , que l’Estat turc intenta introduir en les ciutats kurdes com a medi per combatre la resistència.