El teu lloc de feina com a espai d’intervenció política, a Tarragona

16 maig 2014
19:00to21:00

Acte de presentació de la campanya “El teu lloc de feina com a espai d’intervenció política” que promouen ARRAN i la COS a nivell nacional, i  es farà el proper divendres 16 de maig a les 7 del vespre a la Sala de Graus del Campus Catalunya de la URV, i anirà a càrrec de l’advocat de la COS, Oriol Pintos.

Amb aquesta campanya pretenen generar un debat i una reflexió que ajudin a modificar certes dinàmiques que portem anys observant i que entenem que posen de manifest algunes mancances del conjunt del nostre moviment. Ara bé, comprenem perfectament que en el context en què vivim la majoria de les persones treballadores (també les militants) hem acabat assumint el discurs dominant, discurs que ens imposa la individualització de les relacions laborals i, en conseqüència, i com a molt, l’assumpció d’un model sindical de gestió i concertació dins el marc legal vigent.

S’ha detectat en diversos tallers de formació que, en general, desconeixem la situació laboral i les problemàtiques que enfronten els nostres companys i companyes més propers; és a dir, s’acaben assumint i considerant les qüestions laborals com un seguit de situacions acotades a l’esfera merament privada. En definitiva, un seguit de qüestions que a la pràctica romanen completament alienes a qualsevol esfera d’intervenció política, i açò és així perquè hem acabat acceptant la posició ideològica dominant, que considera que la nostra situació laboral i les problemàtiques que en aquest entorn hostil enfrontem són una qüestió personal i no política.

Per contra, des de la COS volen emfatitzar que aquesta hauria de ser una tasca política prioritària per a qualsevol organització que aspiri a les emancipacions social i nacional del Poble Treballador. És a dir, posar en un primer pla l’acció de tractar les problemàtiques i donar suport als companys i companyes en allò que els succeeixi en el context laboral. Posem fil a l’agulla i busquem solucions… col·lectives.