Estrenen el documental sobre la Platja Llarga de Tarragona

15 maig 2014
19:00

El proper dijous 15 de maig a les set del vespre a l’Antiga Audiència (plaça Pallol) s’estrenarà el documental finançat per micromecenatge sobre la lluita per la conservació del medi a la Platja Llarga de Tarragona. Van ser vuit anys d’intenses campanyes contra cadascun dels governs municipals, la Generalitat i l’Estat per tal d’aturar d’una banda el projecte de passeig marítim a l’única platja verge del terme, i d’altra banda els plans parcials de construcció d’urbanitzacions a la vora del Bosc de la Marquesa. Entre mobilitzacions i esclat de la crisi immobiliària, aquest és el cas d’una lluita amb final feliç. És per això, i per recordar-ho, que Ariadna Costa va iniciar fa gairebé un any una iniciativa audiovisual que comptaria amb totes les veus d’aquest moviment ecologista, la Plataforma Salvem la Platja Llarga, i amb imatges des de tots els angles d’aquest entorn que ja forma part de l’imaginari col·lectiu tant de la gent de Tarragona com de la resta de pobles de la comarca.

El documental compta amb la participació de La Família Produccions, un grup d’artistes tarragonins que s’uneix per col·laborar en projectes culturals com aquest i que també es farà càrrec de la festa de presentació del documental a la ciutat de Tarragona. Els músics Ivan Pascual i David Carnicer són els components de La Família Produccions que han enregistrat el tema principal del tràiler del documental. Tot i que s’ha fet esperar, inicialment havia d’estrenar-se el passat mes de setembre, mentrestant han sortit alguns vídeos que complementen i donen una idea de com serà el documental.

Tràiler documental La Platja Llarga (2014) from laplatjallarga on Vimeo.