El Casal Popular la Turba també commemora els 75 anys del final de la Guerra Civil

10 maig 2014
17:00
16 maig 2014
20:00

El Casal Popular la Turba organitza una visita guiada al camp d’aviació, una xerrada i una exposició fotogràfica de Valls durant la guerra i la postguerra. Aquest 2014 és any de commemoracions històriques importants pel nostre país. D’una d’elles sembla que ens hem oblidat i això que ens ha condicionat política i culturalment de forma cruel i brutal. Fa 75 anys de la fi de la Guerra Civil i des del Casal Popular la Turba volen recordar els fets per no deixar que allò que va passar es dilueixi sense cap repercussió. Volen tindre present la Història i ho volen fer, a més, des de la visió més propera i local i així poder descobrir com va afectar la contesa a la ciutat, a la gent i, fins i tot, a l’entorn.

Per tot això han preparat un seguit d’activitats amb les que volen aprendre més d’allò que va passar i com els ha marcat. Començaran el dissabte 10 de maig a les cinc de la tarda amb una visita guiada al camp d’aviació d’Alió on Jordi Pérez mostrarà les petjades de la guerra a un indret desconegut per molta gent.

El dia 16 de maig, divendres, faran al Casal una xerrada per part de Guillem Puig, sobre la lluita per la terra a Catalunya durant la Guerra Civil. A tot això s’ha de sumar una exposició de fotografies al Casal, que mostren el que va suposar per a la ciutat de Valls l’enfrontament bèl·lic, ja sigui materialment pels efectes de la contesa, com les conseqüències ideològiques amb la victòria del feixisme. Saben que l’oblit està ple de memòria i, per això mateix, des de la Turba volen recordar amb força per no oblidar a les persones que van donar la vida per les llibertats.

Actes:

- 10 de maig a les 17:00 hores. Visita guiada pel camp d’aviació d’Alió amb Jordi Pérez

- 16 de maig a les 20:00 hores. Xerrada a càrrec de Guillem Puig: La lluita per la terra. El camp català durant la Guerra Civil

- A partir del 16 de maig. Exposició fotogràfica de l’Arxiu Municipal de Valls. Valls a la Guerra i al principi de la postguerra. Destrucció