Comença la campanya d’Objecció Fiscal a la despesa militar

S’ha tornat a obrir el període per presentar la declaració de la renda corresponent al 2013. Una vegada més, les objectores i objectors fiscals a la despesa militar inicien una campanya de desobediència civil per denunciar públicament la quantitat ingent de recursos que l’Estat espanyol destina al manteniment de l’exèrcit i l’estructura militar.

L’any 2013, la despesa militar calculada a partir de les partides directament relacionades amb el Ministeri de Defensa i les Forces Armades va ser de 17.135,36 milions d’euros, l’equivalent al 4,49% del pressupost total de l’Estat. Podeu veure el detall d’aquesta informació al Centre Delàs (http://www.centredelas.org).

L’objecció de consciència a les despeses militars o Objecció Fiscal és la negació a col·laborar amb el manteniment de l’exèrcit; és una altra forma de manifestar el rebuig a les guerres i a les estructures de poder que les perpetuen, dins d’una societat depredadora i violenta. Tècnicament, consisteix a, en el moment de fer la declaració, separar la part de l’impost que correspondria a la despesa militar, i desviar-la cap a un projecte social i solidari.

En un context en què es continuen retallant drets socials i qualitat de vida, i augmenten les desigualtats socials i la precarietat, segueixen reivindicant la supressió de la despesa militar i demanen que es destinin els recursos i el coneixement existents a cobrir les necessitats socials i a garantir a tothom una vida digna de ser viscuda.

Si vols fer objecció fiscal a la despesa militar en la teva declaració de la renda, des de la Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau et donen un cop de mà. Podràs fer-ho cada dilluns, a partir del dia 5 de maig, entre les 19 i 20h. Per a això, cal que els informis escrivint al correu-e: tgnapau69@gmail.com, i es posaran en contacte amb tu per indicar-te lloc, dia i hora.