“Treball digne per a tothom”, davant del SOC

Seguint la convocatòria estatal de la plataforma 22M, nascuda per les marxes de la dignitat el passat mes de març, una cinquantena de persones s’han concentrat aquest matí al Servei d’Ocupació de Catalunya al centre de Tarragona, al carrer Antoni Maria Claret. Reclamaven “treball digne per a tothom, no més minijobs”, malgrat que els ànims de les assistents eren més aviat minsos i s’ha cridat més d’un cop l’atenció per aquest  motiu.

L’acció ha començat quan diverses persones han empaperat les parets i els vidres exteriors amb diversos lemes referents a l’atur, la precarietat i el repartiment del treball i de la riquesa. A l’inici, però, diverses membres de CCOO, organització també convocant en el paraigües del 22M, ha volgut repartir els seus propis fulls signats amb el seu logo. Després d’una llarga discussió, ja que aquesta era una convocatòria sense sigles, Teresa Fortuny i altres han obviat les demandes de la resta i han continuat repartint únicament i exclusiva la propaganda de CCOO adduint “llibertat d’expressió”. Passat aquest incident, l’acció ha continuat fins que, cansades d’esperar que la gent seguís les consignes, les convocants han agafat el megàfon i han fet un seguit d’intervencions sobre l’atur, la precarietat de les treballadores del SOC i la lluita anticapitalista. En el cas de les treballadores, han assegurat que cada cop tenen més retallades salarials i que moltes baixes són cobertes per interins que cobren 200 euros per atendre el total de més de 500 persones que passen per l’oficina cada dia.

Aquesta és la primera acció que realitza la plataforma 22M, que integra col·lectius, sindicats i altres grups i que vol ser la continuació del moviment de protesta contra les polítiques d’austeritat, l’atur i el deute. En l’acte d’avui hi eren presents Co.Bas, CGT, la PAH, l’Esquerra Independentista, CCOO, UGT, entre d’altres.