Campanya “25 anys accident Vandellòs I”

La campanya “25 anys accident Vandellòs I” vol informar a la ciutadania sobre els perills de l’energia nuclear i els beneficis de les energies renovables. Coincidint amb el 28è aniversari de l’accident nuclear de Txernòbil s’ha reactivat la campanya que recorda l’accident de Vandellòs I (i demana el tancament de totes les centrals nuclears)

El proper 19 d’octubre de 2014 es compliran 25 anys de l’accident de la central nuclear de Vandellòs I que ha estat fins ara l’accident nuclear més greu de l’Estat Espanyol i un dels més importants de l’Europa Occidental. Fa unes setmanes es va iniciar la campanya “25 anys accident de Vandellòs I” que vol fer un exercici de memòria  perquè un succés com aquell no torni a passar i recordar que  el tancament de la central va ser fruit d’una onada de mobilitzacions socials (que contestaven les manipulacions de l’empresa i dels representants dels interessos nuclears) utilitzant el lema: “Tanquem les nuclears, la primera Vandellòs”.

La campanya “25 anys accident Vandellòs I”  que durant el passat mes de març (coincidint amb el 3r aniversari de l’accident nuclear de Fukushima)  va utilitzar el lema “Després de Fukushima tanquem les nuclears” s’ha reactivat aquesta setmana coincidint amb el 28è aniversari de l’accident nuclear de Txernòbil amb la difusió de diversos informes que exposen les conseqüències de la catàstrofe nuclear d’Ucraïna.

La campanya “25 anys accident Vandellòs I” que entre d’altres coses vol informar a la ciutadania sobre els perills de l’energia nuclear i  els beneficis de les energies renovables  recorrerà el màxim de poblacions possible on es faran actes conjunts de totes les entitats que donen suport a la campanya i actes propis de cada entitat en el marc de la campanya. Ja tenen actes diversos confirmats a Reus, Vandellòs, Mont-Roig, Tortosa, Torredembarra, Tarragona, L’Ametlla de Mar, Barcelona i Girona; inclos la manifestació per un calendari de tancament de les C.N 19 d’octubre de 2014 12h davant la C.N. Vandellos I.