La CUP de Valls treu per Sant Jordi la revista “La Pera”

Destaca un reportatge sobre com es gasta l’Ajuntament els diners públics

La CUP de Valls ha tret el número 7 de la seva revista “La Pera”, sobre actualitat municipal. La revista tracta la reforma del POUM i del Reglament Orgànic Municipal (ROM), la segregació escolar i pobresa. També es fa ressò del nou Fons Social Germinem Alt Camp i de la campanya “No marxis sense hora” engegada pel Grup de Treball per la Sanitat Pública. El tema central de la revista és un reportatge sobre el pressupost municipal, que explica a què es destinen els diners públics i analitza el pes del deute a entitats financeres. La contraportada inclou una entrevista al diputat de la CUP Quim Arrufat, sobre el procés independentista català.

D’aquest número de “La Pera” se n’han fet 9.000 exemplars, que seran repartits a totes les cases de Valls durant els propers dies i també es pot consultar en PDF aquí. La revista té un cost de 1.571€ i com tota l’activitat política de la CUP de Valls, està pagada amb els recursos que reben els tres regidors per la seva activitat a l’Ajuntament.

L’editorial de “La Pera”

La revista que teniu a les mans inclou un tema central que considerem important difondre: com es gasta l’Ajuntament els diners públics? Per poder algun dia començar a fer pressupostos participatius, on sigui directament la ciutadania qui marqui les prioritats, hem de començar a explicar-los. Ja que l’Ajuntament opta per fer el mínim que exigeix la llei, des de la CUP hem optat per publicar periòdicament (a valls.cup.cat) l’estat d’execució del pressupost municipal, per tal de conèixer com canvien les prioritats, en què queden els titulars de la premsa i de què es desdiu el govern: llums i taquígrafs!

La reforma del Reglament Orgànic Municipal (ROM) és un altre tema d’actualitat municipal. S’obre la possibilitat d’ampliar la participació ciutadana en els afers de l’Ajuntament, que ara tenim al mínim legal en molts aspectes. El nou ROM ens pot deixar tal com estem, pitjor o millor, i dependrà sobretot de les peticions i demandes de les entitats vallenques. Està en joc la qualitat democràtica de patronats i òrgans de participació, la possibilitat d’intervenir al ple, de fiscalitzar directament el govern en sessions públiques, que es garanteixin els nostres drets com a ciutadans, etc. Les millors societats i pobles són els que més control directe tenen sobre allò comú: governem-nos!

Acabem de passar l’aprovació inicial del Pla d’Ordenació Urbana Municipal, després de quatre anys de treball, però fins a l’aprovació final caldrà estar molt atentes per garantir la concreció del pacte al què hem arribat, i intentar evitar errors com el d’un nou barri al nord de Ruanes.

També volem parlar de pobresa, escola, sanitat; us oferim una entrevista al diputat de la CUP Quim Arrufat sobre el procés independentista i us presentem un fons econòmic de l’Alt Camp per al foment de l’economia social i per a finançar projectes d’entitats per combatre la pobresa.

Tags: ,