Els regidors de la CUP de Valls formen part de la delegació catalana al Sàhara Occidental

Els regidors de les CUP de Valls, Jordi Escoda, i Navàs, Josep Casafont, formen part d’una delegació catalana que aquests dies visita els territoris ocupats del Sàhara Occidental. En la delegació catalana també hi participen les diputades Marta Vilalta (ERC) i Hortènsia Grau (ICV-EUiA), el regidor de Caldes de Montbui, Isidre Pineda (ERC), que és també representant de la Coordinadora Catalana d’Ajuntaments Catalans d’Amics del Pobla Sahrauí, i els màxims responsables de l’ACAPS (Associació Catalana d’Amics del Poble Sahrauí), Núria Salamé i Miquel Cartró.

En la seva primera jornada a Alaiun, la delegació catalana s’ha reunit amb l’Associació Sahrauí per la protecció i defensa de la Cultura i Patrimoni, amb l’Observatori Sahrauí del nen i la dona, i amb l’Associació sahrauí de drets humans.

Després dels primers contactes directes la delegació constata que existeix una violació sistemàtica dels drets humans al poble sahrauí i que hi ha una manca de llibertats polítiques i civils en els diferents àmbits. En els propers dies continuarà reunint-se amb diverses entitats de la societat civil per conèixer de primera mà les seves experiències i vivències.

Tags: ,