Volen fer fora Repsol de la Bicicletada tarragonina

El Grup de Treball de Mobilitat de Tarragona pensa que és un error i un contrasentit que l’Ajuntament permeti el patrocini de Repsol any rere any en la ja tradicional Bicicletada. Alhora, diuen, “és certament una hipocresia per part de Repsol promocionar actes com aquest i com la plantada popular”.

Per què l’Ajuntament no hauria de permetre el patrocini de Repsol en la bicicletada?

Entenen que aquest acte tot i ser més aviat de caràcter lúdico-festiu hauria de servir per informar i promocionar l’ús de la bicicleta i explicar els motius pels quals cal impulsar un canvi de paradigma en el model de mobilitat.

“L’Ajuntament”, així ho afirmen, “hauria d’aprofitar aquests actes per parlar de la greu crisi ambiental i energètica que patim i els seus problemes, associats a la dependència dels combustibles no renovables: canvi climàtic; conflictes armats; contaminació,esgotament dels recursos”.

Deixant que empreses com Repsol patrocinin un acte com aquest i regalin xecs per benzina, l’Ajuntament està lluny de promoure un nou paradigma de mobilitat en la ciutadania i a més a més està sent còmplice de la perversitat moral d’aquestes empreses.

Per què és una hipocresia per part de Repsol?

Repsol porta anys extraient petroli de l’Amazònia Equatoriana, on ha produït diversos vessaments, malmetent milers d’arbres i animals. Amb al patrocini d’aquesta pedalada, la companyia persegueix rentar la seva imatge així com reforçar el sentiment d’agraïment i lleialtat de la nostra població, a base de petites dosis de “pa i circ”, tot anul·lant l’esperit crític. Mentrestant, espolien petroli de l’Amazonia, Sierra Leona, etc. Pressionen els governs per signar convenis i reformes que asfixien a les treballadores gràcies als “mercats” i a La Caixa (accionista majoritari).

Rebutgen, doncs, “una samarreta o un obsequi que el 90% dels cops acabarà a la brossa, ni volem exhibicions aèries per la bicicletada”. El grup de mobilitat Tarragona és un grup obert a tothom i lluiten per una mobilitat ambiental i socialment més justa. I demanen fets, com el carril bici i la intermodalitat.