[Tarragona] Registre de cossos

Cau de Llunes, l’Assemblea Feminista Revolucionària de Tarragona, havia convocat per a aquest divendres un enregistrament massiu de cossos al Registre Mercantil de la ciutat. Allà, s’hi han trobat vint dones amb ganes de repetir una acció amb diferent èxit arreu de l’Estat espanyol. El cos, eix central del discurs feminista, és un territori de necessària reconquista per les dones. Durant segles, el cos femení ha sigut representat i modelat per i per a la mirada masculina, convertit en mercaderia o considerat tabú, sotmès a estereotips impossibles, agredit, violat, manipulat, tractat com a objecte i reclam, vexat i menyspreat. A aquestes dificultats per construir lliurement la seva identitat i el seu cos s’afegeix la nova llei de l’avortament presentat pel ministre de justícia Alberto Ruíz-Gallardón, que pretén eliminar la capacitat de prendre decisions al respecte de la maternitat i sobre la seva moral. Yolanda Domínguez proposa fer visible aquest conflicte d’autoritat sobre el cos de la dona amb aquesta acció simbòlica en la que les dones acudeixen al Registre de la Propietat Mercantil per registrar el dret a la possessió i al lliure ús del seu propi cos. Amb l’imprès oficial de béns mobles (els que es mouen) i fartes de que altres decideixin per elles, pretenen legalitzar i deixar constància que el seu cos és seu ningú pot impedir ni condicionar la seva presa de decisions.