Privatitzar la sanitat mata

Aquest dilluns, el Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública de Tarragona ha convocat una nova mobilització contra la privatització del servei, d’acord amb la iniciativa estatal de la Xarxa Autogestionada Anti-privatització de la Sanitat (RAAS). La concentració serà a les set del vespre davant l’Estàtua dels Despullats i ja s’hi han adherit nombroses entitats, entre elles la majoria de sindicats i de plataformes.

Per tal de fer-la més massiva, han editat un vídeo en què se n’explicita el motiu: fer fora les empreses i la màfia de la sanitat, treure les urpes de clíniques privades, bancs i caixes d’un servei públic que juntament amb l’educació és el sector que està patint més retallades, que a l’hora de la veritat es concreten en privatitzacions. “Privatitzar la sanitat mata”, aquest és el lema d’acord amb l’increment de les llistes d’espera en el sistema públic i que de retruc beneficia el privat, en el cas de Tarragona sobretot amb la Xarxa Sanitària Santa Tecla. Des de l’inici de l’austeritat dictada per Europa, el temps d’espera en les intervencions ha crescut, i això ha generat un terreny adobat per a les clíniques i asseguradores privades, una sanitat, aquesta, que només podran pagar-se les butxaques més adinerades.