La CUP de Tarragona vol que les entitats siguin les protagonistes de Sant Jordi

La CUP considera que l’èxit de la diada de Sant Jordi a la Rambla Nova és, a banda dels llibres i les roses, per les parades de les moltes entitats i col·lectius que s’instal·len als trams superiors de la Rambla. Les parades d’aquests col·lectius serveixen per autofinançar-se així com per donar a conèixer el treball que realitzen durant tot l’any. La ubicació d’aquestes parades i el treball dels seus membres voluntaris és el que dóna sentit a la diada.

La Candidatura també creu que les parades institucionals i els partits polítics han de tenir un paper secundari en aquesta diada i que no són més que uns espectadors de luxe en part per la flora de la que fan gala i per la que obsequien.

I és que la Candidatura independentista recorda que fins a la diada del 2012 les paradetes s’instal·laven per  ordre d’arribada a la coca de davant de l’ OMAC i si faltava espai, s’ubicaven a l’última coca abans del balcó del Mediterrani.

És a partir de l’any passat que des de l’Ens Municipal es va decidir “regular” la ubicació de les parades. Aquesta “regulació” es va fer de forma poc transparent i deliberada, col·locant les parades institucionals i la dels partits polítics a la coca de la Rambla de davant de l’OMAC, molt més transitada, i relegant els col·lectius i les entitats sense ànim de lucre al tram de dalt de la Rambla no tan transitada i molt més allunyada de les parades de llibres que s’instal·len a la vora dels Despullats.

És per tot això que la CUP ha demanat a l’ Ajuntament que doni veu a les entitats i als col·lectius i que a més, adopti una posició més transparent.

La CUP de Tarragona proposa que la coca de davant del Teatre Metropol l’ocupin les entitats i col·lectius sense ànim de lucre que són la base del teixit social i cultural de la ciutat, i que al darrer tram abans del balcó del Mediterrani sigui per a les institucions i els partits polítics.

I per últim que la col·locació definitiva de les parades en cada un dels trams es faci mitjançant un sorteig públic entre totes les sol·licituds així no es generaria cap tipus de suspicàcia.