La CGT protesta davant de “La Ferreteria” animant al boicot

Aquest divendres 28 de març entre les nou i dos quarts d’onze de la nit una trentena de militants de la CGT s’han concentrat a les portes de la cerveseria-restaurant La Ferreteria de Reus amb una pancarta amb el lema “La Ferreteria és precarietat, assetjament i acomiadaments”. Protesten contra l’acomiadament d’una treballadora afiliada al sindicat, a qui deuen a més 13.000 € en concepte de salaris, i contra les condicions laborals existents en aquest establiment, que porta mesos acomiadant treballadors i treballadores i substituint-les per d’altres en condicions més precàries i pitjors salaris, utilitzant fins i tot contractació fraudulenta.

S’han cridat continuadament consignes amb el megàfon, han repartit 800 octavetes a clients i vianants denunciant el que està passant i informant a la gent, i s’ha demanat que es faci boicot no consumint-hi. El proper dimecres tindrà lloc l’acte de conciliació al Departament de Treball. Si l’empresa no hi dóna una sortida satisfactòria i paga el que deu a la treballadora, asseguren que tornaran a concentrar-se davant del restaurant tantes vegades com sigui necessari i intensificaran la campanya de boicot.

A La Ferreteria té lloc des de fa mesos un procés de precarització de les condicions laborals, d’incompliment de la normativa laboral vigent i de tot tipus d’assetjament cap a la plantilla per tal que abandonin voluntàriament l’empresa, una situació que malauradament es viu a bona part del sector de l’hosteleria i la restauració, on l’explotació laboral i l’incompliment de la legislació laboral són pràctiques habituals.