Concentració contra els vaixells de guerra al Port de Tarragona

6 abril 2014
12:00

Aquest proper diumenge 6 d’abril la Coordinadora Tarragona Patrimoni per la Pau convoca una concentració per oposar-se als bucs de guerra al port i al militarisme al món, a partir de les 12h, al Balcó del Mediterrani.

Després de mesos de rumors, al febrer coneixíem la notícia de l’arribada d’un portaavions de la Sisena Flota dels Estats Units al port de Tarragona. Els mitjans de comunicació locals es feien ressò de les declaracions del govern municipal i de l’Autoritat Portuària, que anunciaven que feia temps que estaven fent gestions i preveien que atracaria per a tasques d’aprovisionament a l’abril. El vaixell de guerra, segons advertien, funciona amb propulsió nuclear, és el més gran que ha visitat les instal·lacions del port fins al moment i porta sis mil militars a bord. Posteriorment, els mateixos mitjans desmentien la possibilitat que el portaavions atraqués a Tarragona, ja que un conveni bilateral entre Espanya i els Estats Units determina els ports nacionals que poden albergar vaixells de propulsió nuclear, i el de Tarragona no es troba entre ells.

Atès que Ajuntament i Autoritat Portuària segueixen disposats a prestar suport als acords del govern espanyol amb l’exèrcit nord-americà perquè el port de Tarragona estigui obert a les operacions de manteniment dels seus vaixells a la Mediterrània, la Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau convoca a la concentració del dia 6 d’abril, a les 12 h, al Balcó del Mediterrani, per dir NO als vaixells de guerra.

El Paraules per la Pau de cada primer diumenge de mes canvia així d’ubicació i es converteix en un acte multitudinari per mostrar oposició ciutadana al suport de les activitats de l’armada amb les nostres infraestructures. L’acte comptarà novament amb el suport d’artistes i gaudiran de les actuacions de Cristobal Karillo i El Toubab.