Tarragona també reclama dignitat

Mentre els carrers de Madrid bullien amb més de dos milions de persones en la Marxa de la Dignitat, amb columnes territorials, sindicals o generacionals vingudes de tots els racons de l’Estat espanyol, Tarragona secundava la convocatòria amb dos milers més de veus en contra del pagament del deute i del govern de la Troika. Convocades per la Plataforma Ciutadana en Defensa dels Drets Públics, va comptar amb una nodrida representació simbòlica de la PAH, que des de fa gairebé un mes mantenen un conflicte diari amb Catalunya Caixa.

Rere les nombroses pancartes i banderes de CCOO i UGT, les organitzacions anticapitalistes (la CGT, l’Esquerra Independentista, la IAC i Co.Bas, entre d’altres) també s’hi van deixar veure fent un bloc a banda amb el lema “Unificar les lluites cap a la Vaga General, no al pagament del deute” i “Avancem cap a una Vaga General Indefinida”. Per la seva banda, el Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública va fer visible la campanya contra la “teclarització” del sistema sanitari, és a dir, el domini progressiu per part de Joan M. Adserà de tots els seus organismes.

Enfrontaments verbals

Recorrent els carrers més cèntrics de la ciutat, des de la Rambla Vella fins a la plaça Imperial Tàrraco, la marxa va ser més aviat tranquil·la. Tot i això, en més d’una ocasió des del bloc anticapitalista es va fer al·lusió al BCN World, just davant del sindicat UGT que recentment ha donat suport públic al projecte juntament amb la patronal i altres institucions. Segurament, però, l’únic moment tens que es va poder viure va ser quan a la Rambla Nova es va trobar la manifestació amb un grup de veneçolans antichavistes que des de fa uns dies protesten pel que ells consideren “repressió policial” i donant suport als seus “presos polítics”. La resposta per part d’algunes manifestants va ser donar suport al govern del PSUV, en sintonia amb el que reivindicava la convocatòria de les Marxes de la Dignitat (no pagar el deute, cap retallada en serveis públics, pa, treball i sostre per a totes…).