Suport del Procés Constituent a la Marxa de la Dignitat

La Marxa de la Dignitat cada cop rep més suports, a Tarragona. El Procés Constituent, a través del seu nucli local, ha volgut traslladar un manifest que tot seguit reproduïm de suport a les marxes:

Manifest de suport del Procés Constituent a la Marxa de la Dignitat 22M

“Vivim moments històrics de canvi social. La crisi capitalista que esclatà el 2008 sacseja els fonaments del sistema socioeconòmic, fent trontollar les nostres vides. Els poderosos, aquest anomenat 1%, intenten superar la crisi sense perdre els seus privilegis. Per això necessiten obtenir mà d’obra molt barata i dòcil. Per poder competir als mercats globals volen pressionar infinitament els costos laborals a la baixa, aconseguir que les persones treballem més i més, per menys, sota l’amenaça de perdre la feina, l’única font d’ingressos que tenim la majoria de la població.

Per mantenir els seus privilegis, els poders econòmics, emparats pels poders polítics, necessiten desposseir-nos dels tots els drets socials. Els cal deixar-nos sense sanitat, sense educació pública de qualitat, sense prestacions, sense res. Amb aquest espoli pretenen, d’una banda, fer-nos éssers humans més fràgils, més dependents dels minsos salaris amb el quals pretenen pagar el nostre treball. D’altra banda volen convertir els nostres drets en serveis comercials. Primer ens roben els béns comuns, després ens el venen, un cop transformats en mercaderies.

L’atur, la precarietat laboral, els desnonaments, les privatitzacions, les retallades en prestacions, la repressió són diferents dimensions d’un mateix fenomen, de l’estratègia dels poderosos per sortir enfortits d’aquesta crisi. Les polítiques d’austeritat, privatitzacions i flexibilització del mercat laboral és el camí per on la Troika, el govern de l’Estat i de la Generalitat en volen fer caminar, amb la falsa promesa que ens traurà de la crisi. Però el seu camí de sortida de la crisi, no és el nostre. El nostre camí és defensar, ampliar i estendre al conjunt de la població els drets en perill que es van aconseguir mitjançant la mobilització social. El nostre camí és confiar en el nostre poder per aturar unes polítiques que ens empenyen a la pobresa. El nostre camí és, tal com assenyala la Marxa de la Dignitat:

Dir NO al pagament d’un deute il·legítim, enfrontant-nos a la banca europea (BCE, UE)

Acabar amb l’atur, la precarietat mitjançant el repartiment del treball i la riquesa.

Retirada immediata de totes i cadascuna de les retallades com també de les reformes laborals.

Garantir feina, educació, sanitat, aliment, l’habitatge i les pensions dignes per a totes les persones sigui quina sigui la seva procedència. Així com una renda garantida de ciutadania.

Combatre la repressió, la impunitat i els abusos policials.

Rebutjar les polítiques patriarcals que humilien la dona trepitjant els seus drets com el de decidir sobre el seu propi cos. Diem NO a la contrareforma de la llei de l’avortament d’en Gallardón.

Exigir la dimissió del govern del PP, el de CiU; els governs fidels a la Troika. Que se’n vagin TOTS!

Garantir l’exercici del dret a decidir de tots els pobles.

Les marxes de la dignitat a Madrid són un moment important d’aquest camí que cada cop ha de sumar més i més persones disposades a defensar el dret de totes les persones a viure amb dignitat. El camí continuarà però és indispensable que el 22M totes i tots els que puguen facin parada a Madrid per exigir conjuntament

TREBALL, SOSTRE I DIGNITAT PER A TOTS I TOTES!

LA LLUITA I LA MOBILITZACIÓ ACABEN DONANT EL SEU FRUIT!

A Tarragona la Plataforma Ciutadana en Defensa dels Drets Públics, a la qual participem com a Procés Constituent, organitza una manifestació de suport a les marxes de la dignitat el mateix 22 de Març a les 18h a la Rambla Vella (davant de Santa Tecla). Des del Procés Constituent, donem suport a les marxes, a les quals ens sumem i animem a tota la població a fer-les més i més fortes.”