Nombrosa participació a l’assemblea extraordinària anual de la CGT Tarragona

El cap de setmana passat, la CGT de Tarragona va celebrar amb una participació nombrosa, la seva assemblea extraordinària anual en la qual les afiliades i afiliats del sindicat van fer balanç del treball realitzat per l’organització a nivell local des de febrer de 2013. En aquesta entrada del blog podeu descarregar l’informe de gestió del Secretariat Permanent i de les seccions sindicals que van voler explicar què fan.

En l’informe de gestió analitzat es fa un repàs de la situació laboral i social tant a nivell general com en l’àmbit local. Va ser aprovat per unanimitat i les principals conclusions plasmades en el document aprovat són les següents:

- Continuen les agressions per part dels governs i patronal contra les condicions socials i laborals de la classe treballadora. Això es tradueix en acomiadaments massius i a baix cost, Ets, rebaixes salarials, modificació de condicions laborals, modificació de lleis, augment de la repressió,… Per a això han explicat, en moltes ocasions, amb la complicitat dels sindicats majoritaris: CC.OO. i UGT. No s’entén l’ immobilisme d’aquestes organitzacions sindicals en el context actual.

- Malgrat aquest panorama, el nivell de confrontació tant a nivell social com a laboral ha estat baix. Entenem que això ha estat fruit tant de l’augment de poder donat pels governs de torn a la patronal a través de les últimes Reformes Laborals i dels cops de decret emesos pels governs, com de la instauració del discurs de la por, això últim conseqüència de l’actual impossibilitat de resoldre els conflictes mitjançant la negociació, com a únic mitjà de lluita instaurat per la cultura de la pau social mantinguda des de fa temps, tant per la “esquerra institucional” com pels “agents socials” oficials.

- Des de la CGT vam seguir apostant i fomentant un model sindical i de lluita social basaten la solidaritat i la lluita de classes, a causa que els interessos del capital i els governs de torn demostren ser contraris als de les treballadores i treballadors tal com se’ns mostra en el dia a dia.

Posteriorment es va debatre sobre la forma en què CGT abordarà aquest any el 1r de Maig, i decidim apostar per una mobilització en la qual quedi plasmada, de manera que no hi hagi dubtes, les diferents propostes de lluita i actitud existents davant el devessall de retallades i repressió.

Per a això intentarem conjuminar forces amb les persones, col·lectius i organitzacions que estiguin en sintonia amb el discurs de la CGT. Per últim, es va aprovar donar mostra de solidaritat i recolzament als companys de la PAH, a la Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau i a les treballadores i treballadors de Panrico.

Tags: ,