El Sindicat d’Estudiants convoca vaga per al 26 i 27 de març

26 març 2014
8:00
27 març 2014
8:00

Els propers 26 i 27 de març el Sindicat d’Estudiants convoca una nova vaga en què han volgut destacar el seu suport a les lluites que s’estan duent a terme al Camp. Es tracta de la segona vaga de l’any, després que el SEPC en convoqués una tot just un mes abans.

Suport a la PAH

El passat mes de desembre unes 200 persones convocades per la Plataforma d’Afectats per les Hipoteques (PAH) van ocupar les instal·lacions de Catalunya Caixa de la Plaça Imperial Tarraco per reclamar la fi dels desnonaments i un lloguer assequible per a milers de famílies. L’actitud dels directius de l’entitat bancària cap a les persones concentrades, lluny de dialogar amb elles, ha sigut menysprear-les, criminalitzar-les i fins i tot permetre que els agents de seguretat agredissin a una persona de 66 anys que protestava pacíficament contra la política de l’entitat. Així mateix, han llençat un atac en tota regla, denunciant judicialment a 4 membres de la PAH acusant-les d’embrutar i entorpir el treball del banc.

Aquesta denúncia de Catalunya Caixa, creuen, “no només és un atac contra la PAH, és un missatge a tots els treballadors i joves que lluitem pels nostres drets, que qualsevol col·lectiu social que s’enfronti als interessos dels banquers i capitalistes li sortirà car. Per això les organitzacions d’esquerres, el moviment veïnal i estudiantil no podem permetre aquest atac.

És una indecència que els directius de Catalunya Caixa criminalitzin a la PAH,quan aquesta entitat ha desnonat per la força a centenars de famílies obreres, quan els directius que protagonitzen aquesta política estan imputats judicialment per “gestió deslleial” després de posar-se sous multimilionaris i rebre un rescat de l’Estat de 12.000 milions d’euros. És a dir, amb els diners del poble, en comptes de rescatar a les persones de la misèria, se’ls ha tirat al carrer a patades, tant del seu treball com de la seva casa, perquè els rics es facin més rics i els pobres més pobres.

Des del Sindicat d’Estudiants considerem que la lluita de la PAH contra els desnonaments i per la retirada de les denúncies és la mateixa que la lluita dels fills dels treballadors en defensa d’una educació de qualitat, que la lluita per la sanitat i educació públiques, per una ocupació i una vida digna. Per això cridem a tots els estudiants a mostrar el nostre suport a les mobilitzacions de la PAH davant de Catalunya Caixa i en el judici del 26 de març contra els membres de la PAH”. Així mateix, fan una crida especial a que la vaga estudiantil del 26 i 27 març contra les retallades en educació, sigui també de suport a la PAH, per la retirada de les denúncies.

Suport a les treballadores de Port Aventura

També volen, amb la vaga del 26 i 27, traslladar el seu suport a tots els treballadors, pares i mares que estan lluitant pels seus drets, als treballadors i cambreres de pisos de Port Aventura de l’empresa Constant que estan sofrint una retallada molt gran en les seves condicions de treball.

Calendari d’activitats per la vaga

26 de Març: Set del mati, difusió dels motius de la vaga a la petroquímica.

26 de Març, 12,45h a la Rambla Lluis Companys 10 (al davant de El Corte Inglés) acompanyaran a la PAH al primer judici per les denúncies de Catalunya Caixa.

27 de març a les 12,00h a la Plaça Imperial Tàrraco. Manifestació contra les retallades educatives i en suport a la PAH.

28 de març, a les 19,00h Assamblea d’Estudiants de Balanç de la Vaga a l’Espai Kesse de Tarragona