La Marxa de la dignitat, a 220 km de Madrid mentre s’ultimen busos i manifestació a Tarragona

La Plataforma Ciutadana per la Defensa dels Drets Públics i l’Assemblea de barris, ultimen detalls per a la manifestació que es realitzarà el 22 de març a les 18h a la Rambla Vella (davant de Santa Tecla) de Tarragona. Aquesta manifestació s’emmarca en una iniciativa més àmplia en què confluiran a Madrid les anomenades Marxes de la dignitat, organitzades des de diferents punts de l’Estat. Les marxes s’organitzen amb els lemes: “No al pagament del deute”, “Ni una retallada més”, “Fora els governs de la Troika”, “Pa, treball i sostre per a tots i totes”.

A Tarragona, a inicis de març, una representació de 10 persones van iniciar la ruta a peu cap a Madrid. Avui entren a Castella. Els recorreguts diaris varien, amb trams que oscil·len entre els 30 i els 45 Km. Així mateix, el nombre de participants varia i es van sumant persones al llarg del recorregut: catalans, aragonesos, navarresos i, fins i tot, companys de França. El moment àlgid de la Marxa va comptar amb el suport d’unes 800 persones a partir de Saragossa, que van acompanyar la Marxa durant un tram del trajecte. En el recorregut pels diferents pobles són rebuts amb aplaudiments, música, i amb aliments i descans per agafar forces i reprendre el camí direcció a Madrid.

Així mateix, des de Tarragona també s’han organitzat autobusos per tal de facilitar la participació en la marxa de Madrid. En aquest moment hi ha tres autobusos amb un total de 165 persones aproximadament. A Tarragona encara hi ha opció de sumar-se. Les persones interessades poden contactar a través del correu electrònic: comarquesdetarragona@frontcivic.cat

D’altra banda, el passat 24 de febrer la Plataforma en Defensa dels Drets Públics i l’Assemblea de barris, van iniciar un seguit d’accions comunicatives a diferents barris de Tarragona que culminaran amb l’assemblea veïnal a Sant Salvador, prevista per al proper dimarts 18 de març a les 17:30h a la Plaça de l’església de Sant Salvador.

En un context de malestar generat per les elevades taxes d’atur, la precarietat laboral, les minses pensions, els desnonaments en matèria d’habitatge, les retallades (en educació, sanitat, llei de dependència…), la pujada de preus en productes i serveis bàsics (aliments, aigua, gas, llum, transport…); apel·lem a la dignitat i a la corresponsabilitat i fem una crida a la ciutadania per a sortir al carrer i per contribuir a la difusió de la manifestació en els entorns que els són propers. És un abús inacceptable el que s’està cometent contra el poble. És una injustícia que haguem de pagar les conseqüències de l’economia especulativa i els robatoris que han realitzat persones amb nom i cognoms i que s’han enriquit escandalosament.