Jornada “Tortura i repressió al Sàhara Occidental”, a Tarragona

15 març 2014
12:00

L’associació Hammada i Una Finestra al Món de Tarragona se sumen a la Campanya Internacional “ampliació de les competències de la MINURSO en Drets Humans als Territoris Ocupats del Sàhara Occidental” amb l’organització d’una jornada reivindicativa i plena d’activitats per aquest dissabte 15 de març a la Plaça de la Font de Tarragona a partir de les 12h.

El motiu de la Campanya és que el proper 15 d’abril està prevista la renovació del mandat i competències de la MINURSO (Missió de les Nacions Unides pel Referèndum en el Sàhara Occidental). Missió present als Territoris Ocupats però que no ha assolit impulsar el referèndum pel lliure exercici de l’autodeterminació del poble sahrauí, ni incorporar entre les seves competències la vigilància del respecte als drets humans, per poder denunciar, les contínues i greus violacions dels drets humans que es produeixen, per part del règim marroquí, contra la població civil sahrauí en els Territoris Ocupats. I és per això que es demana, en el marc d’aquesta Campanya, que es permeti ampliar les seves competències i inclogui la defensa dels drets humans als territoris ocupats entre els seus mandats.

Fan, doncs, una crida a la participació ciutadana a partir de les 12h de dissabte 15 per gaudir dels diferents actes previstos, tant per grans com per petits; contacontes a la Hayma, te, xerrada sobre la situació als territoris Ocupats a càrrec de l’activista sahrauí Ahmed Ettanjui i la posterior concentració amb lectura d’un manifest.